Alle bladen Scala nu ook kosteloos via iPad & Tablet
14-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3417 | Tags:

Vanaf deze maand biedt Scala al haar uitgaven niet alleen online aan via de computer, maar ook kosteloos via tablet en iPad voor haar leden. Ook zijn de tabletversies via online kiosken te koop. Scala komt hiermee tegemoet aan de lezerswens om het favoriete hobbytijdschrift altijd en overal te kunnen lezen. De archieffunctie is en blijft voor lezers van grote waarde; 93% van de lezers van HobbyHandig slaat de papieren uitgave regelmatig tot altijd op. Daarnaast versterkt Scala haar positie weer opnieuw als innovatieve uitgeverij.

 

Al bijna tien jaar geeft Scala haar tijdschriften niet alleen op papier, maar ook online uit. De abonnees lezen, behalve in print, massaal hun hobbytijdschrift via hun computer of laptop. 83% van de lezers van Railhobby gaf in 2011 al aan dat ze regelmatig inloggen in de online uitgave. Ook bekijkt 63% van de creatieve lezeressen, gemiddelde leeftijd 50 jaar, regelmatig de online uitgave. Dit blijkt uit onafhankelijk lezersonderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam. Inlogredenen volgens lezers zijn dat ze in de online uitgave extra’s vinden, zoals foto’s, films, werktekeningen en links. Ook de archieffunctie is een belangrijke reden; 93% van de Railhobbylezers waardeert deze functionaliteit. Als extra service is de online uitgave nu ook via iPad en tablet te bekijken.

 

Ashja Bosboom-Fetvaciyan, uitgever: “Scala staat bekend als innovatief, daar hoort publiceren voor iPad en tablet natuurlijk bij. Maar het belangrijkste is dat onze lezers tevreden zijn en optimaal genieten van hun passie. Ze hebben aangegeven dat mobiel ook te willen; dat kan voortaan met de tablet of smartphone op de bank.”

 

Scala
Scala is een zelfstandige en innovatieve uitgeverij in Amersfoort. De focus ligt op special-interesttijdschriften in print en online. Ze geeft Cartes 3D, Cards & Scrap, Creatief met Kaarten, HobbyHandig, Hobby Décoration,  Digital Movie, Media Detail, Luister, Poppenhuizen & Miniaturen en Railhobby uit. Naast deze periodieken geeft ze ook specials uit en de jaarlijkse CreAgenda. Alle titels zijn marktleider binnen hun segment.

 

www.uitgeverijscala.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie