Alphabet: Leaseauto maakt plaats voor Mobiliteitsbudget
13-09-2013 12:23:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3624 | Tags:

Tijdens het seminar Mobiliteit zonder Omwegen heeft Alphabet de outline gepresenteerd van het Mobility Budget.

 

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer bedrijven de overstap willen maken van de traditionele leaseauto naar het zogenaamde mobiliteitsbudget. Alphabet die de afgelopen tijd met diverse innovaties inspeelt op de veranderende leasemarkt ontwikkelt de tool voor de implementatie en verrekening van een mobiliteitsbudget geheel in eigen beheer.

 

Het onderzoek toont aan dat er behoefte is aan één partij die in staat is om alle elementen van een mobiliteitsbudget aan elkaar te verbinden, te faciliteren en real time te administreren. Dit omvat niet alleen het kunnen aanbieden van verschillende vormen van vervoer zoals (deel)auto, fiets of openbaar vervoer maar ook en de administratieve en financiële afhandeling daarvan.

 

De leaseauto blijkt niet altijd meer het enige zaligmakende vervoersmiddel te zijn om van A naar B te komen. Respondenten uit het onderzoek bevestigden in toenemende mate behoefte te hebben om werknemers een mobiliteitsbudget te geven in plaats van of naast een leaseauto. Meer flexibiliteit voor de medewerkers, verduurzaming van de bedrijfsvoering en/of meer grip op de zogenaamde total cost of mobility zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. De werknemer wordt zelf verantwoordelijk voor zijn budget en kiest zelf het meest passende vervoersmiddel. Door real time inzicht in het resterende budget merkt de werknemer direct de financiële consequenties van zijn rijgedrag.

 

"Het Mobility Budget werkt bewust autorijden in de hand en biedt meer flexibiliteit en voor zowel werkgever als werknemer de mogelijkheid om kosten te besparen. Kortom een duurzame oplossing die uitstekend past in het huidige tijdsframe", aldus Anne Brons, Director Marketing en Business Development.

 

Het Mobility Budget zal het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar zijn.

 

www.alphabet.com

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                Home

 


www.perssupport.nl/apssite/permalink/77505