AMBER Alert App voor Android
14-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4287 | Tags:

 

 

AMBER Alert Nederland lanceert vandaag een App voor Android-toestellen. De AMBER Alert Android App is voor iedereen gratis te downloaden in de Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nakko.amberalert&hl=nl

 

Gebruikers van de nieuwe Android app ontvangen direct een push bericht als er een AMBER Alert wordt uitgestuurd. Dat gebeurt als de politie vreest dat het leven van een vermist of ontvoerd kind gevaar loopt. Via de App kunnen ook opsporingsposters van andere vermiste kinderen worden bekeken. Daarnaast kunnen ouders informatie over hun eigen kinderen opslaan, zoals een foto en uiterlijke kenmerken. Met deze informatie kan direct de politie worden geïnformeerd mocht het kind onverhoopt een keer vermist raken.

 

Carlo Schippers, initiatiefnemer van AMBER Alert Nederland vanuit de Nationale Politie: "Het is ontzettend belangrijk om over een duidelijke foto te beschikken van een vermist kind. Met het zoeken naar de foto mag geen kostbare tijd verloren gaan. Als alle ouders zorgen dat de foto en informatie over hun kind(eren) recent is, dan winnen we kostbare minuten bij een vermissing."

 

"Inmiddels is het aandeel van Android op de Nederlandse markt al bijna zeventig procent. De lancering van de Android App is dus een logisch vervolg op de eerdere lancering van onze iPhone app," aldus Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland en directeur van softwarebedrijf Netpresenter.

 

AMBER Alert Nederland is een initiatief van de Nationale Politie (Landelijk bureau vermiste personen) en softwarebedrijf Netpresenter. De AMBER Alert Nederland Android App is ontwikkeld in samenwerking met App-ontwikkelaar Nakko.

 

De aankondiging komt op de Internationale Dag van AMBER Alert. Op 13 januari wordt ieder jaar aandacht gevraagd voor AMBER Alert-initiatieven wereldwijd omdat op 13 januari 1996 de toen 9-jarige Amber Hagerman uit Arlington, Texas, werd ontvoerd. Enkele dagen later werd haar lichaam gevonden. De moord op Amber leidde tot de totstandkoming van het vermiste kinderenalarm AMBER Alert, te beginnen in Texas. Inmiddels hebben AMBER Alert-systemen wereldwijd al honderden kinderlevens gered.

 

www.amberalertnederland.nl

www.netpresenter.com

www.jitscale.com

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie