AMC Navigatie app gelanceerd
08-10-2013 12:03:43 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3268 | Tags:

 

 

In een gebouw met meer dan 60 kilometer aan gangen kan het lastig zijn om je weg te vinden; zelfs met borden en bewegwijzering. Om het patiënten en bezoekers makkelijker te maken introduceert het AMC met de AMC Navigatie app een handige tool om je door het gebouw te leiden. Via de app kunnen gebruikers hun afspraak beheren, informatie vinden hoe zich voor te bereiden op hun doktersbezoek en hun weg in het gebouw vinden.

 

Patiënten krijgen een afspraakbrief thuis met een QR-code. Na het scannen van deze code wordt de afspraak, de behandelend arts, de route en de tijd en datum opgeslagen in de app. Met behulp van een plattegrond krijgen gebruikers een duidelijk overzicht waar ze moeten zijn in het gebouw. Bij het lopen toont de app stap voor stap een foto met een pijl hoe je het beste kan lopen.

 

Naast routebepaling is er in de app ook de mogelijkheid om informatie over een arts op te vragen, specifieke informatie over de centrale locaties, poli’s, afdelingen en voorzieningen binnen het AMC en is het laatste AMC nieuws te lezen.

 

Navigatie naar en in het ziekenhuis
Stap voor stap wordt de gebruiker geleid naar de plek van bestemming: vanaf de huisdeur tot aan de doctor. Door het integreren van externe apps als de NS Reisplanner, 9292, Google Maps, Navigon of TomTom wordt het de gebruiker gemakkelijk gemaakt om haar weg te vinden.

 

Aangekomen bij het ziekenhuis, kan gebruik gemaakt worden van de app om de afspraak te vinden. Doordat het mogelijk is om de route van te voren te laden is, is de app ook offline te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat er in het ziekenhuis gratis wifi is, en zo kunnen de bijbehorende fotootjes overal ter plekke worden bijgewerkt. Zowel het downloaden van de AMC app als ook het gebruik ervan is gratis.

 

Betere zorg
Het project is bedacht, ontstaan én gefinancierd tijdens de zogeten Moederprojecten van het AMC, onder de slogan Het zal je moeder maar wezen zijn de medewerkers van het AMC aan de slag gegaan. Deze verbeterprojecten hebben als doel dienstverlening aan de patiënt beter en vriendelijker te maken.

 

Realisatie
Voor dit project hebben we het ziekenhuis in kaart gebracht en meer dan 3000 foto’s van alle mogelijke routes, poli’s en voorzieningen binnen het AMC gemaakt.

 

Download nu de app voor iPhone en Android.

 

www.amc.nl 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie