AMS-IX stelt Mark Cooper aan als Chief Commercial Officer
18-11-2013 14:31:16 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2990 | Tags:

Mark Cooper (44) is aangesteld als Chief Commercial Officer (CCO) bij AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange). Hij vervangt Cara Mascini (43), die de afgelopen 10 jaar dezelfde taken vervulde als Chief Marketing Officer (CMO). Mascini heeft de rol van Chief Strategy Officer (CSO) bij AMS-IX op zich genomen.

 

Cara Mascini is als CSO verantwoordelijk voor de lange termijn strategieontwikkeling, het creëren van strategische context, het opbouwen van strategische relaties, stakeholder management, organisatieontwikkeling en bedrijfscultuur. Vanwege de recente internationale uitbreidingen, is er een sterke behoefte ontstaan voor meer strategische context. Hierdoor kan AMS-IX garanderen dat de ontwikkelingen binnen de organisatie en de aangenomen strategie in lijn zijn met de lange termijn doelen.

 

Voordat Mark Cooper bij AMS-IX in dienst trad, was hij Director Strategy & Marketing bij Interxion, binnen de divisie Network Service Provider en Content Delivery Network. Daarvoor werkte hij bij KPN International als Product Manager en bij KPNQwest als Product Marketing Manager. Mark Cooper is in zijn nieuwe rol als CCO bij AMS-IX verantwoordelijk voor marketing, sales business development en customer relations.

 

Voor mij is AMS-IX een ware marktleider op het gebied van Internet Exchanges”, zegt Mark Cooper. “ Deze functie biedt mij de mogelijkheid om te werken voor een organisatie die zich richt op het uitbreiden in internationale markten. Bovendien kan ik mijn management- en leiderschapscompetenties verder uitbreiden, met name op het vlak van marketing.”

 

“Na 10 jaar te hebben gebouwd aan onze commerciële beleidsvoering, was het tijd voor een nieuwe functie en uitdaging. Met de komst van Mark Cooper hebben we de perfecte opvolger gevonden, want hij heeft ruime ervaring op het gebied van marketing en business development”, zegt Cara Mascini. “In een snel groeiende, technische en prestatie gedreven omgeving is weinig ruimte voor lange termijn en organisatorische ontwikkeling. Daarom heb ik besloten om deze uitdaging op me te nemen.”  

 

Over AMS-IX
AMS-IX - Amsterdam Internet Exchange - is een neutraal en onafhankelijk internetknooppunt opgericht in de vroege jaren ‘90. Meer dan 600 aangesloten onafhankelijke netwerken komen samen om onderling internetverkeer van meer dan 2,5 Terabit per seconde uit te wisselen. Dit maakt AMS-IX tot het grootste internetknooppunt ter wereld. Het AMS-IX platform biedt IP Interconnectie en peering diensten van gegarandeerde hoge kwaliteit voor alle typen IP-verkeer, of het nu gaat om traditionele data, Voice-over-IP, mobiel internetverkeer of video. AMS-IX beheert tevens de eerste mobiele peering punten wereldwijd, de Global GPRS Roaming Exchange (GRX), de Mobile Data Exchange (MDX) en het IPX Interconnectiepunt (Inter-IPX). Bovendien beheert AMS-IX twee internet exchanges buiten de grenzen, namelijk AMS-IX Hong Kong en AMS-IX Caribbean op Curaçao. Momenteel wordt de AMS-IX East Africa Exchange Point gebouwd in Mombasa, Kenia. AMS-IX’ dochterbedrijf AMS-IX USA Inc. beheert AMS-IX New York in de Verenigde Staten.


www.ams-ix.net

https://nynj.ams-ix.net

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie