Amsterdam Economic Board: Metropoolregio Amsterdam zet in op internationaal talent
15-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4529 | Tags:

De Amsterdam Economic Board lanceert vandaag een portal voor het  aantrekken van internationaal talent (iamsterdam.com/work). Doel is om werk- en carrièremogelijkheden binnen de Metropoolregio Amsterdam transparant te maken voor internationale kenniswerkers en studenten en om ze warm te maken voor een baan in de regio. Het aantrekken van dit talent stimuleert onze economie. De gelanceerde portal is een onderdeel van Amsterdam Works, het samenwerkingsprogramma van de Amsterdam Economic Board, waarin bedrijfsleven, kennisinstellingen en universiteiten hun krachten bundelen.

 

Top 5 zakensteden

De Amsterdamse regio wil tot de top-5 zakensteden van Europa behoren. De aanwezigheid van voldoende en kwalitatief goed talent is een absolute randvoorwaarde om zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven aan te trekken en te behouden. Anders dreigt vermindering van onze internationale concurrentiepositie. Karoline Moors van de Amsterdam Economic Board: “Zorgelijk is dat op de arbeidsmarkt vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten. Naast een relatief hoog werkloosheidscijfer is er tegelijkertijd schaarste op de arbeidsmarkt. In de regio staan bijvoorbeeld alleen al meer dan duizend ICT-vacatures open. Wanneer geschikte werknemers ontbreken, kunnen de consequenties daarvan enorm zijn. Er is een moordende concurrentie gaande met andere Europese regio’s om niet alleen voldoende talent, maar ook om de best gekwalificeerde mensen binnen te halen. Op beide fronten dient de regio te scoren.”

 

Ron van Kemenade, CIO ING Bank wereldwijd; “ Internationaal talent trekt nieuwe investeerders aan en stimuleert  internationalisering, innovatiekracht en productiviteit. Daarmee creëren ze nieuwe arbeidsplaatsen, slaan ze bruggen met andere culturen en markten en vullen ze kwalitatieve en kwantitatieve tekorten op de arbeidsmarkt. Voor ING, als grootste ICT werkgever in de regio, is het van cruciaal belang dat de regio internationaal IT talent gaat aantrekken en investeert in het behouden van dit talent. “

 

iamsterdam.com/work

De portal, Iamsterdam.com/work, is een plek waar kenniswerkers informatie kunnen vinden over alle actuele Engelstalige vacatures, bedrijven in de regio, innovatieve projecten en events die er plaatsvinden. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen zich op de portal, onder de Iamsterdam vlag, profileren als internationaal aantrekkelijke werkgever. Zij kunnen zich vanaf 6 juni vrij inschrijven op iamsterdam.com/work Later dit jaar wordt de portal verder ingericht om ook internationale studenten te werven.

 

Samenwerkingsprogramma

Het informeren van talent via de portal is slechts een onderdeel van het programma. Het programma ‘Amsterdam works’ gaat verder in op het aantrekken en behouden van het juiste internationale talent en het scheppen van de juiste voorwaarden, zoals voldoende huisvesting of studieaanbod.

 

Amsterdam works wordt gesteund door de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board.

 

Daarnaast zal in de toekomst de financiering aangevuld moeten worden door de overige grote belanghebbenden,  zoals de  kennisinstellingen en het bedrijfsleven,  om het gezamenlijke doel, een sterk internationale vestigingspositie, te realiseren.

 

De Amsterdam Economic Board stimuleert innovatie en samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Ons doel is een duurzame economische groei in de metropoolregio Amsterdam. Wij doen dit door deze partijen samen te brengen, kennis te laten delen, wijzen op de mogelijkheden van financiering, huisvesting en netwerken en een platform te bieden om slimme en vernieuwende toepassingen uit te proberen.

 

 

www.amsterdameconomicboard.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie