Amsterdam EXPO werkt samen met Het Scheepvaartmuseum
10-10-2013 15:45:17 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3654 | Tags:

 

Amsterdam EXPO werkt samen met Het Scheepvaartmuseum Amsterdam om de internationale tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition nog aansprekender te maken, speciaal voor de Nederlandse bezoekers. Titanic: The Artifact Exhibition toont authentieke artefacten uit het wrak en vertelt het verhaal van de 2.228 opvarenden, onder wie drie Nederlanders. De expositie opent op 14 november in Amsterdam EXPO.

 

Prof. Dr. Joost Schokkenbroek, hoofdconservator wetenschapsprogramma’s bij Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en bijzonder hoogleraar Maritieme geschiedenis en erfgoed aan de Vrije Universiteit, is verheugd over de samenwerking met Amsterdam EXPO.

 

Schokkenbroek bezocht de expositie in New York en was onder de indruk ‘Of je interesse nu ligt op het gebied van scheepvaart, techniek, wetenschap of kunst - Titanic: The Artifact Exhibition is een educatieve en emotionele reis. Ik ben verheugd dat de maritieme kennis die beschikbaar is bij Het Scheepvaartmuseum door de samenwerking met Amsterdam EXPO bereikbaar wordt voor een nog breder publiek.’

 

Momenteel werkt Het Scheepvaartmuseum aan een presentatie die onderdeel gaat uitmaken van Titanic: The Artifact Exhibition. Onder meer de scheepsbouw in Amsterdam en het transport in Nederland aan het begin van de 20e eeuw worden behandeld. Ook het verhaal van de drie Nederlandse opvarenden aan boord van de Titanic wordt belicht in de expositie.

 

EXPO Colleges door Prof. Dr. Joost Schokkenbroek zullen onderdeel uitmaken van de randprogrammering. Ook op het gebied van communicatie- en marketingactiviteiten zullen de tentoonstellingslocatie en het museum samen gaan optrekken.

 

‘Het Scheepvaartmuseum is hét kenniscentrum op het gebied van maritieme geschiedenis en daardoor de geëigende partij om samen krachten te bundelen. Zo voegen we nog meer wetenschappelijke verdieping en Nederlandse context toe aan deze indrukwekkende tentoonstelling over het onzinkbare schip’ aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

 

Amsterdam EXPO
Amsterdam EXPO vormt met haar unieke programmering dé Nederlandse thuisbasis voor exposities van wereldklasse. Internationale, reizende tentoonstellingen die zich kenmerken door een populairwetenschappelijk en/of –historisch karakter strijken telkens tijdelijk neer.

 

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In 13 prikkelende en interactieve tentoonstellingen ontdekt de bezoeker op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Sfeervolle tentoonstellingen tonen het beste uit de vooraanstaande collectie. Bovendien zijn er speciale tentoonstellingen voor families, zoals Het verhaal van de walvis en Zie je in de Gouden Eeuw.
 
 
www.amsterdamexpo.nl

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie