André Kuipers en Martin Schröder starten jumbopers
14-03-2014 14:53:27 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3997 | Tags:

Op 14 maart hebben luchtvaarttycoon Dr. Martin Schröder en Astronaut André Kuipers één van de grootste en meest geavanceerde vellendrukpersen van Europa in gebruik gesteld. Deze is onlangs geplaatst bij Holbox te Echt. Hiermee is een investering gemoeid van 5 miljoen Euro. De investering maakt deel uit van een groter investeringsprogramma van ca. 10 miljoen Euro. Holbox investeerde ook in Gliwice, Polen, waar het bedrijf nog een productievestiging heeft, waarmee productiecapaciteit aldaar verdubbelde.

 

Creativiteit

De nieuwe pers heeft een drukformaat van maar liefst 1640 x 1200 mm. De insteltijd is zes minuten, het reinigen van de machine geschiedt automatisch. Een belangrijk voordeel daarnaast is het terugbrengen van het inschietpercentage met meer dan 70%. Algemeen directeur Jan Hol: "Wij willen ons niet positioneren als drukkers, hoewel we natuurlijk wel grote drukpersen hebben. De pers is voor ons een middel om op concurrerende wijze allerhande displays te vervaardigen en deze bovenal op tijd te leveren. Wij maken displays en beheersen het proces van het begin tot het eind. Van eerste ontwerp tot en met het afvullen. De pers is daarbij een vitaal onderdeel, maar niet het belangrijkste. Dat is onze creativiteit, die al vaak is beloond met wereldwijde patenten."

 

  

 

Europa

Holbox is in 1976 opgericht door de huidige CEO Jan Hol, die van oorsprong scheepswerktuigkundige is. Na een paar jaar te hebben gevaren, zocht hij zijn toekomst aan wal. Na enkele jaren startte hij met de productie van displays, waarmee het bedrijf uitermate succesvol is. De zaken gingen beter, reden waarom er in 2002 een 20.000 m2 groot pand in Echt werd betrokken. Daar is de onderneming verder gegroeid. Enkele jaren geleden is Holbox ook een fabriek gestart in het Poolse Gliwice. Inmiddels heeft Holbox een vooraanstaande positie in Europa met verkoopkantoren in Nederland, Polen, Engeland en Frankrijk. Er werken rond de 400 mensen. De afzet vindt plaats in heel Europa.

 

www.holbox.nl