Anti-terreur technologie gebruikt om online video adverteren te verrijken
22-08-2013 20:31:08 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3306 | Tags:

Het Nederlandse VideoDeals kondigt vandaag een tool aan die gebruik maakt van anti-terreur technologie om video’s te verrijken. De technologie kan automatisch gezichten van bekende mensen die in video’s voorkomen detecteren en deze koppelen aan de juiste advertenties. Bijvoorbeeld een clip met Beyoncé kan verschillende verkoopopties van concertdata laten zien en haar laatste CD aanprijzen, allemaal terwijl de video doorspeelt. Het is de eerste keer dat gezichtsherkenning technologie wordt gebruikt op deze manier.


In de eerste partnership, heeft VideoDeals AdServer een contract getekend met grote platenmaatschappijen die daarmee adverteerders toegang geven tot een bibliotheek van honderdduizenden video’s die samen meer dan 50 miljoen views per maand genereren. Artiesten die met deze deal langs kunnen komen in de filmpjes zijn onder andere Beyoncé, Michael Jackson, One Direction en Justin Bieber. 


Michal Hubschmann, CEO and founder of VideoDeals,zegt: “Op dit moment is video advertising voornamelijk gebaseerd op keywords en pre-rolls. Gezichtsherkenning kan een groot voordeel voor adverteerders opleveren omdat het automatisch merken koppelt aan de juiste content.”


Adverteerders en mediabureaus kunnen advertenties indienen in een real-time bidding omgeving waar de advertenties direct in de video worden geïntegreerd. Voor adverteerders die zelf geen online verkoopomgeving hebben kan VideoDeals deze op-maat gemaakt en aangepast aanbieden, inclusief betalingen en verzending.


“Op dit moment praten we met Mattel, een groot wereldwijd kledingmerk en een bekende internationale voetbalclub. De markt is klaar voor deze innovatie,” zei Hubschmann.


www.videodealsadserver.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie