Ardexx introduceert kleinste brandblusser ter wereld
26-08-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4529 | Tags:

 

De NONFIRE by Bourgini brandblusser is, met haar vijftien centimeter, de kleinste brandblusser ter wereld en daarom eenvoudig te bedienen met slechts één hand. Het is de enige brandblusser ter wereld zonder drijfgas en werkt daarom direct en altijd, zelfs wanneer ze ondersteboven is gehouden of een keer is omgevallen. Dit in tegenstelling tot traditionele brandblussers, die dan niet meer werken.

 

Ardexx is de producent en distributeur van deze kleinste brandblusser ter wereld. Vanaf oktober zal de NONFIRE by Bourgini brandblusser exclusief in diverse retailkanalen in binnen- en buitenland worden verkocht. Dit in samenwerking met de Bourgini Company (één van de bedrijven die onderdeel zijn van de Ouborg Group).

 

"Het werd hoog tijd voor een handzame en veilige brandblusser die gemakkelijk is in gebruik voor jong en oud," vindt Vincent Ruinaard, CEO van Ardexx. "De paniek is immers groot wanneer de vlam in de pan slaat of als op welke manier dan ook brand uitbreekt in huis. Daar komt bij dat we met z'n allen steeds langer zelfstandig thuis wonen en de risico's hierdoor toenemen. Wees eerlijk: wie kan er nou overweg met zo'n groot, traditioneel blusapparaat?"

 

De cijfers liegen er dan ook niet om. In 2013 braken er in Nederland per dag maar liefst 16 branden uit in huis. Daarbij vielen 600 (zwaar)gewonden en 52 doden, zo becijfert Brandweer Nederland. En: nergens in huis ontstaat zo vaak brand als in de keuken.

 

Aad Ouborg (founder van onder andere de merken Babyliss, Princess en recentelijk Bourgini): "Ik ben er trots op dat wij de kleinste, veiligste en gemakkelijkste brandblusser ter wereld gaan distribueren. Het is een uniek product."

 

De NONFIRE by Bourgini kan zo'n vijf liter brandend keuken- of frituurvet blussen. Ze zijn vanuit elke hoek te gebruiken, spuiten schuim die de (elektronische) apparatuur en omgeving niet aantast en zijn drie jaar houdbaar. Bijkomend voordeel: in tegenstelling tot traditionele brandblussers hoeft de NONFIRE by Bourgini niet periodiek gekeurd te worden en niet rechtop bewaard te worden. Bovendien krijgt de eigenaar na drie jaar automatisch een seintje dat de brandblusser aan vervanging toe is.

 

Vanaf heden is de unieke brandblusser ook verkrijgbaar voor particulieren. Samen met Medipoint onderdeel van Medux introduceert Ardexx de milieuvriendelijke blussers niet alleen online, maar ook bij meer dan 70 Medipoint winkels in Nederland.

 

"Het gebruiksgemak en de hoge effectiviteit zorgen ervoor dat deze brandblussers zeer geschikt zijn voor iedereen die zorg heeft voor veiligheid" geeft René Martens, commercieel directeur van Medux aan.

 

Naast het kleine model van vijftien centimeter is er ook een groter model van 36 centimeter ontwikkeld, welke niet alleen uitermate geschikt is voor grotere branden in huis, op kantoor, op vakantie of tijdens outdoor-activiteiten, maar ook voor onderweg, zoals in de auto, caravan, vrachtwagen of boot. Daarnaast is de innovatieve brandblusser binnenkort ook leverbaar in een model speciaal ontwikkeld voor horecakeukens. Dit apparaat is bij uitstek geschikt voor het blussen van een brand in grote frituurpannen of in meerdere pannen tegelijk.

 

Zowel de kleine als de iets grotere brandblussers dragen het Rijkstypekeur van KIWA-NCP en voldoen daarmee aan de Nederlandse én Europese richtlijnen. "Onze brandblussers zijn zeer veilig in gebruik," benadrukt CEO Ruinaard. "Dit in tegenstelling tot een blusdeken, waarmee je het risico loopt dat hij vlamvat."

 

www.ardexx.com

www.bourgini.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie