Audax neemt logistiek en transport Aldipress over
01-09-2014 15:32:13 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2529 | Tags:

Audax verzorgt vanaf eind 2014 via haar dochter Media Logistics de logistiek en het transport van de tijdschriften die Aldipress distribueert. Beide bedrijven hebben hiervoor op 27 augustus de definitieve overeenkomst getekend.

 

Media Logistics vervult dezelfde logistieke activiteiten al voor Betapress, het commerciële distributiebedrijf van Audax. Vanaf 1 december 2014 combineert Media Logistics het transport en de retourname voor beide commerciële distributeurs. Vanaf 30 maart 2015 verzorgt Media Logistics het gehele logistieke proces van inpakken, transport en retourverwerking.

 

Eric Willems, CEO van Audax, is verheugd over de samenwerking: "Ze past perfect in onze strategie. Audax heeft de ambitie te groeien als toonaangevende logistieke dienstverlener. Stadsdistributie is daarin erg belangrijk. Tevens is het een duurzaam akkoord. Door gecombineerd transport belasten we het milieu aanzienlijk minder".

 

In april 2014 bereikten Aldipress, een Sanoma-onderneming, en Audax al een akkoord op hoofdlijnen. De afgelopen maanden is intensief gewerkt aan het definitieve contract en werd de implementatie voorbereid. De handtekeningen zijn op 27 augustus gezet.

 

Door de samenwerking met Aldipress is Audax in staat om vanaf begin 2015 alle tijdschriften in Nederland gezamenlijk en gelijktijdig te verspreiden. Eric Willems: "Door de dienstverlening van Media Logistics aan Aldipress en Betapress te combineren gaat ook een terechte wens van retailers in vervulling. We halen zo inefficiëntie uit de keten, we vergroten de leverbetrouwbaarheid en we vergemakkelijken de dagelijkse actualisering van tijdschriften in alle winkels. Het geeft de distributeurs de mogelijkheid de service aan uitgevers en retailers in een krimpende markt op een hoog peil te houden."

 

Het familiebedrijf Audax is een veelzijdig concern dat zich bezighoudt met het uitgeven, verspreiden en retailen van media- en aanverwante producten. De onderneming onderscheidt een viertal kernactiviteiten (Uitgeverijen, Distributie en Logistiek en Retail). Vestigingen van Audax vindt u in Nederland en België. Het hoofdkantoor en logistiek centrum zijn gevestigd in Gilze (Noord-Brabant).

 

 

www.audax.nl

www.aldipress.nl

 

 

 

  23 september: Elfde Nederlands MediaNetwerk Event

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie