Auto Review haalt magazine Classic Cars naar Nederland
25-03-2014 15:56:46 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4521 | Tags:

 

Classic Cars, een van de grootste en meest gerenommeerde magazines ter wereld op het gebied van klassieke auto's en youngtimers, komt naar Nederland. Uitgeverij F&L Publishing Group introduceert het magazine op de Nederlandse markt. Het magazine wordt gemaakt door de redactie van Auto Review. De eerste Nederlandse uitgave van Classic Cars is 132 pagina’s dik en ligt vanaf 25 maart in de winkel.

 

Begrip onder liefhebbers

Classic Cars is wereldwijd een begrip onder klassiekerliefhebbers. Geïllustreerd met de allermooiste foto’s brengt het magazine elke twee maanden uitgebreide reportages, interessante vergelijkingen en handige aankooptips. Het Nederlandse blad wordt in samenwerking met de Duitse en Engelse redacteuren en fotografen van Classic Cars gemaakt door de redactie van Auto Review. Deze samenwerking levert een breed scala aan artikelen op met auto’s uit alle periodes, uit alle landen, van alle merken en uit alle prijsklassen – toen en nu.

 

Droomauto's

Hoofdredacteur Arjan Kropman: “Klassieke auto's en youngtimers staan op het moment enorm in de belangstelling. Het is geweldig om samen met de internationale redacties van Classic Cars een Nederlandse versie op de markt te brengen. We kunnen putten uit de eindeloze expertise en mogelijkheden van onze Duitse en Britse collega's. Dat zie je gelijk aan het eerste nummer. Het staat boordevol verschillende auto's en prachtige fotografie. Net als in Auto Review laten we het niet bij reportages, maar helpen we de consument aan gedegen informatie.”

 

“Classic Cars gaat in mijn ogen niet alleen over klassiekers of youngtimers, het gaat over droomauto's. Als autoliefhebber heb je allemaal een of meerdere droomauto's die je graag ooit nog in je garage hebt staan. We dromen allemaal, maar de dromen verschillen. Wij willen al die verschillende auto's meenemen. Dat gaat niet in één nummer, maar met het eerste nummer maken we gelijk duidelijk dat we breed inzetten. De samenwerking met Marktplaats.nl zorgt ervoor dat de dromen van onze lezers realiteit kunnen worden.”

 

Autoclubs

Classic Cars onderstreept het belang van de vele autoclubs in Nederland. Zij zijn de basis van de klassieker-community. Daarom bevat iedere editie van Classic Cars een aparte rubriek waar clubs zichzelf en hun activiteiten kosteloos kunnen presenteren.

 

Classic Cars verschijnt 6 keer per jaar en kost in de winkel €4,95. De eerste editie is verkrijgbaar vanaf 25 maart.

 

F&L Publishing Group

Classic Cars wordt uitgegeven door F&L Publishing Group BV, één van de grotere uitgeverijen in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en heeft een divers portfolio met tal van publieke magazines, zoals Auto Review, Computer easy, foodies, c’t magazine, iCreate, Android Magazine en koken & genieten.

 

www.fnl.nl

www.autoreview.nl/classiccars

www.autoreview.nl