Awareness Engineers produceert eerste NudgeTV aflevering over samen maatschappelijk verantwoord ondernemen
09-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4204 | Tags:

Media, PR & communicatiebureau Awareness Engineers uit Amsterdam produceert een reeks video’s over maatschappelijk verantwoord ondernemen in samenwerking met consumentenplatform Nudge. De reeks video’s verschijnt sinds september onder de naam NudgeTV en portretteert Vrienden van Nudge die elkaar een zetje geven in de gewenste (ondernemers) richting. De eerste aflevering gaat over tassenproducent XOFA en de samenwerking met marketingadviesbureau VODW. Awareness Engineers laat zien hoe beide partijen tot het bedenken en vermarkten van de zogeheten XOFA BAG kwamen. Bedrijven die interesse hebben in een NudgeTV video kunnen deze door Awareness Engineers en Nudge laten produceren.

 

 

Oude banken uit Almere

Bij XOFA maakt Anneke van der Heide Wijma met haar compagnon Peter Heykamp leren tassen van oude banken. Het leer dat daarvoor wordt gebruikt komt bij het leger des Heils in Almere vandaan. Het zijn restanten van oude banken die in Almere worden opgehaald en in een loods worden ontkleed tot lappen bewerkbaar leer. Dit leer is de grondstof voor de XOFA BAG. Is de oude bank eenmaal een tas dan is via een fotodatabase op de website van XOFA via ‘Traceer je leer’ exact te achterhalen van welke oude bank de tas is gemaakt.

 

De XOFA BAG 

De XOFA BAG is een tas die wordt samengesteld met de klant. XOFA start namelijk pas met produceren wanneer de klant de tas zelf heeft samengesteld. Zo ligt er nooit een tas te ‘wachten’ op een eigenaar. Consumenten kunnen de tas modulair samenstellen op basis van kleur en type leer (van de oude banken), kleur stiksel en type handvatten. De XOFA BAG is ontworpen voor 'werk & weekend' en wordt medio oktober/november 2013 gelanceerd.  

 

Connecting the dots!

Bij haar groei en het vermarkten van de tassen kon XOFA nog wel wat hulp gebruiken. Via Nudge werd XOFA aan nudger Isolde Schram van VODW gekoppeld. Zij hielp als Vriendendienst Peter en Anneke met het ontwikkelen van de ‘vraaggestuurde’ marketingstrategie en het bepalen van een waardevolle commerciële propositie waarmee het merk XOFA haar doelgroep beter kan bereiken. Hiermee ondersteunt Isolde 1 van de kerngedachten van Nudge; ‘connecting the dots’. Hierbij worden aanbod en vraag bij elkaar gebracht en expertise en middelen aan duurzame projecten verbonden. 

 

Over VODW

VODW is sinds 2012 vriend van Nudge en ondersteunt Europese bedrijven op het gebied van strategie, marketing en innovatie. Dat doet VODW al sinds 1983, gedreven, onafhankelijk en met een professionele passie voor klantgedreven vernieuwing. Isolde Schram geeft als managing consultant leiding aan de 'Practice Innovatie' en is expert op het snijvlak van innovatie en duurzaamheid. Voor Nudge is zij tevens betrokken bij de Nudge Leadership Challenge als dagvoorzitter, jurylid en inhoudelijk adviseur. 

 

Over Nudge

Nudge is een organisatie die een duurzame samenleving sneller dichterbij wil brengen op een economisch verantwoorde manier. Het consumentenplatform is onafhankelijk en bevordert de verduurzaming van de samenleving door mensen en initiatieven te verbinden, versterken en te versnellen. Nudge is ervan overtuigd dat verduurzaming de optelsom is van vele stappen, klein en groot. Grote verandering is mogelijk als alle partijen, individueel én gezamenlijk streven naar een nieuwe balans tussen economische, ecologische, en sociale belangen.

 

Over Awareness Engineers

Awareness Engineers in een full-service media, PR & Communicatiebureau uit Amsterdam opgezet door Tamara Bok en Karen Mönnich. Het bureau vertegenwoordigt een divers aanbod van merken en communiceert dagelijks over de thema’s lifestyle, fashion, MVO en beauty en is daarbij specialist in visual storytelling en videocommunicatie. Awareness Engineers is sinds 2012 Vriend van Nudge en biedt naast video’s over duurzaam ondernemerschap ook een People, Planet Profit scan aan voor het midden- en klein bedrijf.

 

www.awarenessengineers.com

www.nudge.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie