AXE maakt nieuwe Nederlandse astronaut bekend
08-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4161 | Tags:

 

Een reis naar de ruimte; voor de meesten een onbereikbare jongensdroom, maar voor Jordi Ollebek uit Goirle wordt het werkelijkheid. Hij beleeft als één van de eerste ‘gewone’ Nederlanderseen ruimtevlucht en schrijft hiermee geschiedenis. De afgelopen week hebben drie Nederlandse mannen alles op alles gezet om kans te maken op het felbegeerde ticket naar de ruimte. Zij waren uit 50.000 landelijke inzendingen geselecteerd voor de officiële astronautentraining van de AXE Apollo Space Academy, onder leiding van Buzz Aldrin, in Florida. Met de kennis van Aldrin, de tweede mens die ooit voet op de maan zette, werd hun bekwaamheid als astronaut op de proef gesteld. Jordi heeft de zware fysieke- en psychische testen het beste doorstaan en is als sterkste uit de bus gekomen. Zijn prestaties worden bekroond met een unieke, onvergetelijke ruimtereis die in 2015 zal plaatsvinden.

 

Once in a lifetime-ervaring

Om kans te maken op de ruimtereis werden de deelnemers onderworpen aan diverse testen, zowel fysiek als mentaal. Astronauten moeten immers met elke situatie in de ruimte om kunnen gaan. De deelnemers hebben in een jet gezeten die twee keer zo snel gaat als het geluid en zijn getraind op gewichtloosheid tijdens een paraboolvlucht. Ook het sociale aspect is belangrijk, in de ruimte is er beperkte sociale interactie. De Nederlandse winnaar Jordi kan het nieuws nog niet helemaal bevatten. “Het feit dat ik uit zo veel deelnemers voor de astronautentraining werd geselecteerd, was al te mooi om waar te zijn. Dat ik nu daadwerkelijk een ruimtevlucht ga maken,  kan ik eigenlijk nog niet geloven,” aldus Jordi.

 

Geschiedenis schrijven

Tijs van Olffen, Brand Manager AXE Nederland: “AXE is al jaren de ‘wingman’ voor mannen. En wij weten dat vrouwen een zwak hebben voor helden zoals een mysterieuze astronaut. Zo’n figuur is natuurlijk een échte held, voor hem is de sky níet de limit. Wij zijn trots de mogelijkheid te kunnen bieden iemand de ruimte in te sturen. Jordi gaat naar een plek waar nog zo ontzettend weinig mensen zijn geweest en daarmee wordt hij een belangrijk deel van de geschiedenis; een echte held.” Meer dan honderd jongeren uit zestig landen hebben de astronautentraining van de AXE Apollo Space Academy gevolgd. AXE stuurt in totaal vijfentwintig jonge astronauten van over de hele wereld meer dan 100 kilometer de ruimte in met de Space Expedition Corporation (Space XC) shuttle. De AXE Apollo Space Academy is de afsluiting van een succesvolle campagne rondom de geur AXE Apollo. Sinds de oprichting van AXE werd nog nooit zo’n grootschalig en spraakmakend initiatief georganiseerd.

 

Over AXE

In 1983 was AXE voor het eerst in Frankrijk te koop als geparfumeerde deodorant bodyspray. Inmiddels is AXE in ruim 60 landen te koop, met de bodyspray als bekendste product. Het assortiment bestaat verder uit anti-transpirant, roll-on, douchegel, shampoo, styling gel en Eau de Toilette. AXE is marktleider in zowel deodorant als douchegel voor mannen.

 

www.axe.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie