BAS Nederland accepteert Bitcoin als betaalmiddel
19-03-2014 20:13:33 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2985 | Tags:

Klanten van energieonafhankelijkheidsbedrijf BAS Nederland kunnen vanaf nu betalen met Bitcoins. BAS Nederland is het eerste energiebedrijf ter wereld dat deze mogelijkheid biedt. Volgens oprichter Arash Aazami sluit de Bitcoin aan bij de filosofie van BAS Nederland om de afhankelijkheid van oude, beperkende systemen te verminderen.

 

BAS Nederland (Beneficial to All Stakeholders) helpt energiegebruikers naar volledige onafhankelijkheid van andermans energie. Dit realiseert BAS met het product Weg naar Nul. Met een maandelijks vast tarief helpt BAS klanten eigenaar te worden van hun energievoorziening. Stap voor stap worden zij onafhankelijk van fossiele energiebronnen.

 

Onafhankelijkheid vergroten

BAS Nederland gaat nu nog een stap verder en accepteert Bitcoins als wettig betaalmiddel. Oprichter Arash Aazami: "Net als BAS heeft Bitcoin tot doel om onafhankelijkheid te vergroten en mensen de mogelijkheid te geven zelf waarde te creëren. Dit spreekt een wereldwijd publiek aan dat los wil komen van afbrokkelende 'oude wereld-systemen'."

 

"Mensen zoeken nieuwe oplossingen die ten goede komen aan henzelf én aan hun omgeving. Hierdoor ontstaat een compleet nieuwe economie. Bij BAS geven we klanten mogelijkheden om hun energieonafhankelijkheid te vergroten en deel te nemen aan een energietransitie die zichzelf financiert. Daar sluit onze beslissing om Bitcoins te accepteren naadloos bij aan."

 

Over BAS

BAS is opgericht in 2010 met één doel: klanten op weg helpen naar energie- onafhankelijkheid. Dit doet BAS door de samenleving in staat te stellen om volledig hernieuwbare energie te gebruiken. BAS helpt klanten om hun energieverbruik te reduceren en schone energie te benutten zonder dat zij vooraf -veelal grote- investeringen hoeven te doen.

 

Met de Weg naar Nul bereikt de klant een gemiddelde vermindering op het gebruik van fossiele energiebronnen van 30 procent in de eerste vier jaar. Door Bitcoin te accepteren, biedt BAS een innovatieve betaalmogelijkheid in de van oudsher conservatieve energiesector.

 

www.basnederland.nl

www.wegnaarnul.nl