BBVA en Visa introduceren oplossing voor mobiele cloud-betalingen
30-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3449 | Tags:

BBVA is vanaf vandaag de eerste mondiale bankengroep die mobiele NFC-betalingen op basis van Visa's nieuwe specificaties voor cloud-betalingen commercieel gaat lanceren. Met het nieuwe systeem kunnen klanten van BBVA die in het bezit zijn van een Android-handset met NFC-technologie contactloos transacties verrichten. Ze hoeven alleen de geüpdate versie van de BBVA Wallet app downloaden. Deze nieuwe service voor de inmiddels ruim 200.000 gebruikers van de BBVA Wallet wordt reeds aangeboden in Spanje en zal later dit jaar ook beschikbaar zijn voor BBVA-klanten in de VS, Mexico en Chili. De internationale uitbreiding van de BBVA Wallet is mogelijk dankzij Visa's specificatie voor cloud-betalingen waarin HCE-technologie (Host Card Emulation) is opgenomen.

 

Mobiele betalingen

"Het bankwezen heeft de vraag naar mobiele betalingen van klanten in geheel Europa erkend," aldus Jeremy Nicholds, Executive Director mobiele telefonie bij Visa Europa: "Met de mobiele telefoon kun je sneller veilige betalingen doen. Daarnaast heeft de mobiele telefoon de mogelijkheid overige vormen van mobiele bankfunctionaliteit te integreren, waardoor een beter geldbeheer mogelijk wordt. Cloud-betalingen en HCE-functionaliteit dragen bij aan een betere time-to-market voor banken die hun klanten mobiele contactloze betalingen willen bieden, en tegelijk de toegankelijkheid voor de klant willen vergroten. Het is geweldig dat een toonaangevende financiële instelling als BBVA ervoor heeft gekozen deze stap te zetten en Visa als partner heeft gekozen."

 

Samenwerking

Visa heeft vanaf het begin, evenals overige vooraanstaande financiële instellingen en standaardisatie-instituten zoals EMVCo, samengewerkt met BBVA en Google om te zorgen dat HCE-betalingen met NFC-technologie voldoen aan de zeer strenge beveiligingsvereisten die Visa van al haar partners verwacht. De mondiale roll-out van BBVA is het resultaat van vele jaren hard werken, en geeft aan welke grote stappen er worden gemaakt in de wereld van de betalingstechnologie.

 

De BBVA wallet werkt geheel geïntegreerd op alle modellen van de laatste generatie Android-telefoons die zijn uitgerust met NFC-technologie. "Uit de eerdere pilots bleek dat BBVA dankzij deze nieuwste ontwikkeling miljoenen klanten een ongelooflijk simpel en intuïtief te gebruiken technologie biedt waarmee ze met hun telefoon contactloos kunnen betalen - het enige wat je hoeft te doen, is de app updaten," aldus Mehmet Sezgin, directeur van BBVA Global Payment Channels.

De nieuwe oplossing wordt dit jaar beschikbaar voor alle klanten.

 

 

www.visaeurope.com

www.visa.nl

www.bbva.es

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie