Bedrijven kiezen voor e-learning vanwege flexibiliteit
11-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4834 | Tags:

Flexibiliteit is het belangrijkste motief, hoewel ook de kostenbesparing substantieel kan zijn Medewerkers moeten wennen aan e-learning. Besparing in geld kan oplopen tot 40%.

 

Werkgevers kiezen niet voor e-learning om geld op opleidingen te besparen. Flexibiliteit in leren is meer waard dan geld. Het gaat dan om de flexibiliteit qua werkplek leren, locatie en tijd. De meest genoemde belemmering om op e-learning over te stappen heeft te maken met de weerstand van medewerkers en minder met de directie of het management. Werknemers moeten wennen aan e-learning.

 

Kostenbesparing speelt bij een kwart van de organisaties. Niet altijd is duidelijk welke bedragen er worden bespaard. Een kwart heeft geen zicht te hebben op de besparing als gevolg van e-learning. Maar gemiddeld wordt tussen de 20 en 35% op opleidingskosten bespaard door het gebruik van e-learning.

 

Belangrijkste redenen om met e-learning te werken.

Grote organisaties besparen gemiddeld een kwart op de totale opleidingsuitgaven. In de zorgsector is dat ongeveer 20%.  De dienstverlening heeft het meeste voordeel van alle branches. Daar loopt de besparing op tot boven de 40%.

 

       

 

Voor vragen of meer informatie of aanvullende resultaten uit dit HR opleidingsonderzoek kan contact worden opgenomen met Paul van der Wal op het volgende nummer 06-22807476.

 

www.nidap.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis