[België] Leeward Ventures investeert opnieuw in Unified Marketing Group AIM
16-08-2013 09:58:36 | Door: Nico Scherphuis | hits: 6439 | Tags:

De Unified Marketing Group en meer bepaald de merknaam ‘the AIM’, kan na een eerste financieringsronde van Leeward Ventures in 2010 al 3 succesvolle boekjaren voorleggen met een omzetgroei van 270% en een toename van het personeelsbestand van 17 naar 65 medewerkers. Om de snelle groei te continueren, investeert het private equity fonds Leeward Ventures voor de tweede maal 1,5 miljoen euro in de Unified Marketing Group. Deze investering stelt de groep in staat om zelfs in deze tijden de jaarlijkse groeicijfers van 40% aan te houden.

 

De kracht van internet marketing is onmiskenbaar bewezen, maar even duidelijk is ook dat online toepassingen en technologieën razend snel evolueren. Het noodzaakt full service internet marketing bedrijven zoals the AIM om niet alleen de bestaande expertise voortdurend uit te breiden, maar ook strategische overnames te overwegen. Het internet raast als een tsunami door elk business model en zeker in minder evidente economische tijden is het essentieel voor àlle bedrijven om een professionele online aanwezigheid uit te bouwen. De marketinginvesteringen van steeds meer Belgische KMO’s wijzen ook in die richting. De ideale marketingmix draagt immers bij tot meer verkoop en dus meer omzet.

 

Door een zorgvuldige differentiatie en een actieve overnamestrategie maakt de Unified Marketing Group professionele marketing nu ook toegankelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het ontbreekt deze bedrijven vaak aan knowhow en expertise en door het ruime versnipperde aanbod zien ze vaak door de bomen het bos niet meer. the AIM biedt hen op maat gemaakte oplossingen, zorgvuldig gekozen uit een volledige spectrum van internet marketingdiensten aan, zoals website & webshop (ook voor mobiles en tablets), social media, scoren in zoekmachines, online video’s, e-mailmarketing, online advertenties, enz. Steeds vertrekkend vanuit een sterk internet marketing plan als basis en als internetpartner met één aanspreekpunt. Met als finaal doel om een maximale ROI (Return on Investment) te bereiken.

 


Over de Unified Marketing Group

Eddy Maerschalck staat aan het hoofd van de Unified Marketing Group, opgericht in 2000. Het bedrijf groeide in enkele jaren tijd uit tot marktleider in SEO (zoekmachine optimalisatie) in België. Begin 2009 verruimde hij de activiteiten tot een full service internet marketingbureau, specifiek gericht naar de KMO-markt onder de naam the AIM.

Het waren 3 succesvolle jaren voor de Unified Marketing Group. Ondanks de crisis zag het team zijn gedrevenheid vertaald in een omzetstijging van 41 procent (totale omzet: € 5.600.000) en een groei van het personeelsbestand van 22 tot 65 medewerkers. Om de verdere groei te ondersteunen krijgt de Unified Marketing Group nu opnieuw het financiële vertrouwen van Leeward Ventures.

Leeward Ventures SICAR SCA beperkt zich niet tot de investering alleen: de Raad Van Bestuur blijft, naast Eddy Maerschalck, nog steeds bestaan uit Patrick Cornette (voormalig directeur Hays Belgium) en Alain Vervaet (o.a. voormalig CEO ING Lease).

 

Over Leeward Ventures

Leeward Ventures SICAR SCA is een succesvol Luxemburgs private equity fonds met ongeveer 90 miljoen euro aan activa onder beheer en een 18-tal participaties onder de vorm van aandelen, leningen en converteerbare obligaties. Doelstelling is het genereren van meerwaarden op lange termijn door het verstrekken van kapitaal aan snel groeiende en innovatieve bedrijven of aan bedrijven die ondergewaardeerd zijn door financiële of juridische onzekerheden en marktomstandigheden. Leewards doel is investeerders te voorzien van een superieur langetermijnrendement, met een lage correlatie met staatsobligaties en aandelenmarkten. De meerwaarden worden onder andere gerealiseerd door de jarenlange ervaring toe te passen in nauwe samenwerking met het huidige management en bij te sturen waar nodig.

 

www.the-aim.be

www.leewardfund.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie