Beurs Glamour Art Fair Amsterdam opent op 22 mei
28-04-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4352 | Tags:

 

Glamour Art Fair Amsterdam lanceert in 2014 de eerste editie van een unieke Nederlandse beurs, een beurs die Moderne en Hedendaagse Kunst combineert met objecten die excelleren door uitmuntend vakmanschap. Voor dit bijzondere evenement heeft GAF een speciale locatie geselecteerd; de Endemol Studio's in Amsterdam, een locatie die Nederlands entrepreneurschap van wereldniveau uitstraalt.

 

De GAF wordt een niet te missen 4 daags evenement met allure en met als doel moderne en hedendaagse kunst van beginnende en gevestigde kunstenaars en fashion, design en juwelen met elkaar te verbinden. De kracht van GAF ligt in het kwalitatief hoogwaardige aanbod die deze verbintenis weerspiegelt: de beste galeries en de mooiste objecten tezamen onder één dak op een unieke locatie in Amsterdam. De beursvloer bruist van de activiteiten: er is volop ruimte voor serieus zakendoen, er worden rondleidingen geboden aan de bezoeker door kunstexperts en er is een ruimte waar de jeugdige bezoeker wordt geanimeerd. De beurs catering is kwalitatief goed, divers en betaalbaar. Kortom, GAF staat synoniem voor een inspirerende kunstzinnige beursbeleving en biedt Amsterdam een evenement dat toegankelijk is voor een breed publiek.

 

De organisatie van GAF Amsterdam is trots dat de eerste editie van GAF Amsterdam ( 22 t/m 25 mei) de top van moderne en hedendaagse kunst, fashion, design en juwelen laat zien.

 

Kunst op de GAF Amsterdam

GAF Amsterdam nodigt de beste galeriehouders uit om deel te nemen aan de eerste editie van de beurs. Onder hen Leslie Smith Gallery, een vooraanstaand pionier op het gebied van hedendaagse Aboriginal Art. Leslie Smith Gallery biedt drie verschillende kunststromingen aan; 19de en 20ste-eeuwse kunst, Aboriginal Art en Nederlandse hedendaagse kunst en is tevens deelnemer aan The European Fine Art Fair in Maastricht. Op GAF Amsterdam toont Leslie Smith Galerie onder meer werk van Gavin Rain, een hedendaagse Zuid Afrikaanse kunstenaar die werkt met felgekleurde acrylverf en zo diva's van weleer tot leven doet komen middels het aanbrengen van stippen op doek. Zijn stijl is dan ook het best te omschrijven als Neo-Pointillist. Rain's prijzen variëren van 15.000 tot 40.000 euro. Zijn werk was op TEFAF binnen een uur uitverkocht.

 

Tom Okker Art, de specialist in CoBra kunst toont zeer bijzonder werk van Karel Appel en zijn tijdsgenoten, naast portretten van de hand van Andy Warhol.

 

Jacobs Fine Art toont werk van Graham Dean. Graham Dean is een grote naam in de hedendaagse kunstscène in Engeland. Alle grote musea wereldwijd verzamelen zijn 'watercolours'. Water is een terugkerend element in zijn werk. Dean is onder andere geïnspireerd door het werk van de kunstenaar Edvard Munch.

 

Hirschmann Galerie uit Berlijn toont werk van de Braziliaanse kunstenares Eliana Heredia. Geboren in Brazilië, opgegroeid in Argentinië woont en werkt Heredia sinds jaren in Berlijn. Haar werk weerspiegelt een mengeling van zuid Amerikaanse en Europese invloeden wat resulteert in een zeer bijzondere beeldentaal.

 

Jan Roelofs toont werk van de Japanse Kunstenaar Takashi Murakami die bij het grote publiek bekend is geworden met de kersentassen die Murakami maakte voor Louis Vuitton.

 

Julio Larraz, geboren in Cuba in 1944 heeft verschillende prijzen gewonnen gedurende zijn carrière, meest recentelijk de Gold Medal Award, New York in 2011. Zijn lijst van onderscheidingen, prijzen en erkenningen wordt geëvenaard in hoeveelheid door de fantasierijke realistische kwaliteit van zijn kunst. Ivo Bouwman brengt onder andere de "diver " van Larraz mee naar GAF Amsterdam. Absolute Art & Wanders Modern & Fine Art maken ook deel uit van GAF Amsterdam.

 

Fashion op de GAF Amsterdam

Bijzonder talentvolle fashion designers tonen hun werk op etalagepoppen aan de bezoeker van de GAF Amsterdam.

René van den Berg, die schoenen ontwerpt voor een gevarieerde en wereldberoemde clientèle als Mart Visser en Thierry Mugler en die in stond voor de praktische uitwerking van de schoenen 'omgekeerde stiletto's', officieel bekend als de 'Scary Beautiful'-schoenen ontworpen door de Zuid-Afrikaanse modestudente Leanie van der Vyver en besteld door Lady Gaga is ook van de partij op GAF, net als Liselore Frowijn vers aan de ArtEZ afgestudeerd en winnaar van de Frans Molenaar Coutureprijs 2013. Eerder werd de prijs al gewonnen door Percy Irausquin, Marcha Hüskes en Hyun Yeu. Het Nederlandse modetalent Henriëtte Tilanus is genomineerd voor de H&M Design Award 2014 en is ook op GAF Amsterdam. Ze studeerde afgelopen zomer af aan de ArtEZ Hogeschool voor Kunsten in Arnhem, sleepte de G-Star RAW Talent Award @ Lichting 2013 in de wacht, en gaat nu de strijd aan in Stockholm. Tijdens de Dutch Design Week 2013 toonde Monique Diana Borgmann haar afstudeeropdracht SKIN. Een opdracht gebaseerd op de zogenaamde nieuwe huid die je creëert tijdens een relatie, op GAF Amsterdam ontvangen we haar met open armen.

 

Lichtshow op de GAF Amsterdam van Miguel Chevalier

De werken van Miguel Chevalier zijn gebaseerd op zijn kennis van de moderne digitale media. Zijn werken ontwikkelen een intrigerende esthetische taal gebaseerd op numerieke en technische systemen. Met de wisselwerking tussen de nieuwste media technologieën en menselijke gevoelens bereikt hij nieuwe sferen op het gebied van visuele gedichten. Chevalier geeft op GAF Amsterdam een lichtshow weg tijdens de modeshow.

 

www.glamourartfair.com   

 

 

Banner