Bits of Freedom winnaar Ziggo Prijs voor Open Samenleving 2013
07-11-2013 16:50:12 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3097 | Tags:

Bits of Freedom is de winnaar van de Ziggo Prijs voor de Open Samenleving 2013. De jury motiveerde het besluit als volgt: "De impulsen die Bits of Freedom geeft om de burgerrechten op Internet beter te beschermen zullen ook de komende jaren nog van groot belang zijn. Wij hopen dat deze prijs daar een extra erkenning en stimulans bij kan zijn." Bernard Dijkhuizen - CEO van Ziggo - overhandigde de prijs bestaande uit een sculptuur en een geldbedrag van €15.000 tijdens het jaarlijkse Ziggo Congres aan Tim Toornvliet van Bits of Freedom.

 

Bits of Freedom is een invloedrijke burgerrechtenbeweging, die opkomt voor vrijheid en privacy op internet.

De andere genomineerden waren NoXqs Labs en Internet Protection Lab. Beide organisaties vervullen volgens de jury ook een belangrijke rol in de Nederlandse (open) samenleving.

 

Open samenleving gezien vanuit informatisering en digitalisering
Bernard Dijkuizen - CEO van Ziggo - stelt dat de Nederlandse samenleving een heel eind op weg is naar het ideaal van de open samenleving en dat de kwaliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van informatie en de daarvoor benodigde digitalisering een grote rol spelen in het behouden en bevorderen van die open samenleving.

 

Ziggo wil een actieve rol nemen in het aanjagen van het denken en doen over de open samenleving, gezien vanuit informatisering en digitalisering. De Ziggo Prijs voor de Open Samenleving beoogt  hieraan een bijdrage leveren. Deze prijs wordt toegekend aan personen of instellingen voor hun ideeën, initiatieven of projecten die een duidelijke bijdrage leveren aan de open samenleving.

 

Over Ziggo

Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 2,8 miljoen huishoudens, 1,9 miljoen breedband internetklanten, 2,3 miljoen afnemers van digitale televisie en 1,6 miljoen telefoonabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over het grootste gedeelte van Nederland. Ziggo is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam.

 

www.ziggo.com

 
 


 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie