Brievenalsbuit.inl.nl wint Language Industry Award
14-03-2014 13:46:16 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2940 | Tags:

Op 13 maart werden in Gent de allereerste Language Industry Awards uitgereikt. De website brievenalsbuit.inl.nl, het resultaat van een samenwerking tussen Universiteit Leiden en het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL), ontving met 55% van de stemmen de prijs voor beste website in de taalsector 2013.

 

Op de website is een verzameling van ruim duizend 17de- en 18de-eeuwse brieven online te bekijken en te doorzoeken. De brieven zijn geschreven tussen Nederlanders in verre oorden, waaronder zeelieden, en thuisblijvers. Het INL ontwikkelde de website en de zoekapplicatie, die deze unieke collectie makkelijk toegankelijk maakt voor taalprofessionals, historici en geïnteresseerden. 

 

Studenten & taalprofessionals

De uitreiking van de Language Industry Awards (LIA’s) is een initiatief van De Taalsector: een platform voor taalprofessionals uit België en Nederland. Naast de prijs voor beste website werden ook prijzen uitgereikt voor onder andere beste netwerk- en leerevenement, beste taalsoftware of -app en beste taalpublicatie. Voor studenten werd de prijs voor het beste populariserende artikel over taalwerk uitgereikt.

 

Over het INL, Schatkamer van de Nederlandse taal?

Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) is de plek voor iedereen die op zoek is naar informatie over woorden en hun betekenis, spelling en gebruik door de eeuwen heen. Het INL verzamelt, beschrijft en bestudeert de Nederlandse taal en woordenschat in de ruimste zin van het woord.

 

www.brievenalsbuit.inl.nl   

www.inl.nl