Brits thee merk Clipper komt naar Nederland
10-09-2013 09:25:52 | Door: Nico Scherphuis | hits: 8583 | Tags:

 

Het Engelse theemerk Clipper is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Clipper staat voor natural, fair & delicious. Het zijn verleidelijke blends die met passie zijn samengesteld en gemaakt van de beste biologische ingrediënten en thee afkomstig van Fairtrade plantages in Afrika en Azië. De producten worden geroemd om de natuurlijke ingrediënten en volle smaak. De inspanningen van Clipper om de beste kwaliteit thee te produceren werden de afgelopen jaren dan ook beloond met het winnen van de Engelse Great Taste Awards. Clipper is in diverse smaken verkrijgbaar bij Albert Heijn en in natuurvoedingswinkels. 

 

A gorgeous cup of tea 

Met de komst van Clipper naar Nederland kunnen Nederlandse theefanaten hun hart ophalen.“De theemarkt heeft zich de afgelopen jaren langzaam opgewerkt en is tegenwoordig hip en booming! Van thee tot kruidenblends, voor elk moment van de dag kun je uit heerlijke melanges kiezen. Het aanbod is niet alleen in speciaalzaken maar ook in de supermarkten enorm toegenomen. Clipper zet de nieuwe standaard voor theedrinken in het supermarktkanaal door theeliefhebbers een mooie, smaakvolle en eerlijk geproduceerde thee in een zakje te bieden met variaties in pure smaken. En met een te gek design, dat niet in je keuken mag ontbreken!”, zegt theesommelier Kasia Vermaire.

 

It’s what’s on the inside that counts

Het verhaal van Clipper begint in 1984 in de keuken van Mike & Lorraine Brehme in de Engelse provincie Dorset. Mike & Lorraine, zelf jarenlang werkzaam in de thee-industrie, vinden dat de Engelse theedrinker tekort wordt gedaan door de lage kwaliteit thee, die vaak ook onder slechte arbeidsomstandigheden werd geproduceerd. Vanuit die gedachte zochten deze master tea tasters naar de beste theesoorten vanuit de missie om goed voor de boeren te zorgen. Inmiddels is Clipper het meest gedronken biologische en Fairtrade theemerk in Engeland.

 

The UK’s 1st Fairtrade tea company

Op alle theesoorten van Clipper is het Fairtrade logo te vinden – Clipper staat dan ook voor zuivere thee. Dat betekent: eerlijke handel. Betere prijzen en arbeidsomstandigheden voor de boeren en een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in de lokale projecten. Zoals de verbetering van lokale infrastructuur, schoolprojecten en medische voorzieningen. Clipper heeft een lange historie met Fairtrade en was in 1994 één van de eerste bedrijven die zich aansloot bij de Fairtrade organisatie.

 

Discover delicious tastes

Clipper is bij Albert Heijn te koop in de smaken Earl Grey, Groene Thee, Groene Thee & Citroen en Citroen & Gember. In natuurvoedingswinkels zijn daarnaast de smaken Pepermunt, Zoethout & Munt, Rozenbottel & Hibiscus en Groene Thee & Aardbei verkrijgbaar. Clipper is herkenbaar aan de opvallende, kleurrijke verpakking.

 

Over Clipper

Het Engelse merk Clipper is in 1984 ontstaan vanuit de missie om alle theeliefhebbers natural, fair & delicious thee te laten drinken. In de Engelse provincie Dorset produceert Clipper haar eigen thee-, koffie- en cacaoproducten. Clipper is inmiddels het snelst groeiende theemerk van Engeland en marktleider in Fairtrade en biologische thee. Sinds 2012 is Clipper onderdeel van Koninklijke Wessanen nv, Europees marktleider in biologische voeding.

 

www.clipper-teas.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie