Met Winterradar weet je altijd waar het wintert
01-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 8351 | Tags:

  Buienradar start met het begin van de astronomische winter met  Winterradar.. In navolging van Zomerradar biedt Winterradar de perfecte oplossing om Nederlanders zo goed mogelijk voor te bereiden op het winterse weer. Winterradar weet altijd waar het wintert dankzij de sneeuwradar die tot 24 uur vooruit laat zien waar en wanneer het gaat sneeuwen. Op Winterradar is ook te zien wat de gevoelstemperatuur is, waar er al geschaatst kan worden op natuurijs en met welke barre winterse omstandigheden rekening gehouden moet worden. Niet alleen in Nederland, maar ook op de pistes in de wintersportgebieden.

 

Met Winterradar speelt Buienradar in op de groeiende behoefte van de consument om op elk willekeurig moment van de dag en via elk platform de meest actuele weersverwachting te ontvangen. Ook wordt het actuele winterweer geïntegreerd in de weerbulletins van RTL Nieuws, Editie NL, RTL Ontbijtnieuws, RTL Z en op het Buienradar-platform. Bovendien is alles over het winterse weer te volgen op social media via  #wintert.

 

Winterradar biedt de volgende functionaliteiten:

•Sneeuwradar, met daarin sneeuwval in het afgelopen uur en te verwachten sneeuwval binnen 24 uur en 3 dagen vooruit;

•Hagelkans-radar;

•Actuele gevoelstemperatuur-kaart;

•Winterzon-radar;

•Winterweerbericht;

•Wintersport: actuele sneeuwhoogtes in alle wintersportgebieden;

•Schaatsen: verwachte ijsdikte, overzicht van de schaatsgebieden;

•Twitter-feed met #wintert;

•Winter(se) foto's en videos.

 

Niels de Kind, Manager RTL Weer & Verkeer: “Niets zo vervelend als een verraderlijke sneeuw- of hagelbui. Met alle gevolgen van dien is het wel zo verstandig om voor de deur uit te gaan te weten wat je te wachten staat. Met Winterradar komen we tegemoet aan de behoefte om goed voorbereid op weg te gaan. Niet alleen voor het wisselvallige weer in Nederland, maar ook om te weten of je een vers pak sneeuw kunt verwachten als je aankomt op de skipiste deze wintersportvakantie.”

 

Sinds 1 april 2011 maakt Buienradar deel uit van RTL Nederland. RTL Nederland is hiermee de grootste online aanbieder van weer, verkeer en nieuws. Buienradar is een zelfstandig merk en biedt weerinformatie gratis aan. Naast een buienradar biedt het weerplatform onder andere weersverwachtingen (per uur en per locatie), een zomerradar, een sneeuwradar, wolkenradar, temperatuurkaart en verschillende metingen.  Buienradar is één van de grootste websites van Nederland. Gemiddeld trekt de website van Buienradar 5,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Hiervan bezoekt 1,9 miljoen Buienradar op mobiel (smartphone en tablet). Buienradar levert weerkaarten en -informatie aan RTL Weer & Verkeer.

 

www.winterradar.nl

www.buienradar.nl  

www.RTL.nl  
 
 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie