Canon en Apple winnaars Tweakers Awards 2013/2014
04-02-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4179 | Tags:

Canon en Apple zijn als grote winnaars uit de bus gekomen bij de jaarlijkse Tweakers Awards. Canon wist in vier categorieën zijn nominatie te verzilveren, terwijl Apple er met drie awards vandoor gaat. In totaal zijn er bijna 450.000 stemmen uitgebracht.

 

Tweakers organiseerde de afgelopen maanden voor de zevende maal de Tweakers Awards. Bij deze prestigieuze verkiezing brengen bezoekers van technologie- en elektronicasite Tweakers hun stem uit op de in hun ogen beste producten en fabrikanten van het afgelopen jaar op het gebied van consumentenelektronica, computers, games, tablets en smartphones.

 

Bij deze editie van de Tweakers Awards is een recordaantal stemmen uitgebracht. De teller eindige uiteindelijk op 447.929 stemmen, aanzienlijk meer dan de 245.471 stemmen die vorig jaar werden uitgebracht. De prijzen zijn  tijdens een feestelijke avond uitgereikt aan de fabrikanten.

 

"Bezoekers van Tweakers zijn bovengemiddeld geïnteresseerd in elektronica en technologie", aldus Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers. "Zij volgen technologische ontwikkelingen op de voet en weten als geen ander welke producten een prijs verdienen. Het winnen van een Tweakers Award met de Tweakers-community als vakjury maakt een uitverkiezing tot een belangrijke onderscheiding binnen de branche."

 

Canon domineert de uitslag dit jaar met maar liefst vier awards. Deze fabrikant gaat aan de haal met de prijs voor beste spiegelreflex-, systeem-, en compactcamera met respectievelijk zijn 5D Mark III, EOS M en SX260. Canon wint bovendien in de categorie beste printer met zijn Pixma MG5350. Apple wint met zijn iPad Aie, iPhone 5s en de 15"-versie van MacBook Pro met Retina-scherm in respectievelijk de categorieën beste tablet, smartphone en laptop.

 

Providers KPN en Ziggo slepen ook beide een award in de wacht, voor respectievelijk beste mobiele provider en beste internetprovider. Windows 7 wint opvallend genoeg in de categorie beste besturingssysteem, ondanks dat in die categorie zowel opvolgers Windows 8 als Windows 8.1 waren genomineerd. Coolblue is verkozen tot beste webwinkel.

 

Over Tweakers

Tweakers is met meer dan 3,7 miljoen unieke bezoekers en 90 miljoen pageviews per maand de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland. De site behoort tot de top-20 van drukst bezochte websites van het Nederlandstalige internet en is door het Nederlandse publiek de afgelopen jaren meerdere malen verkozen tot Website van het Jaar en mag zich al enkele jaren op rij beste nieuwssite en beste vergelijkingssite noemen.

 

Het volledige overzicht met alle winnaars en een korte toelichting daarop is te lezen op

www.tweakers.net/reviews/3400 

www.tweakers.net  


 

 

  Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie