Canon Europe ondersteunt expeditie van WWF International naar afgelegen Laptevzee in Siberië
12-08-2013 13:05:50 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3721 | Tags:

Canon Europe sponsort de WWF International-expeditie naar de Laptevzee in Siberië. Dit doet zij vanuit haar rol als Conservation Imaging Partner van WWF International, de moederorganisatie van het WNF. Dit is de tweede WWF-poolexpeditie in 12 maanden en de opvolger van de succesvolle onderzoeksreis Sailing to Siku – Voyage to the Last Ice Area die in de zomer van 2012 plaatsvond.

 

Van 13 – 26 augustus voert WWF International deze expeditie uit. De Russische natuurfotograaf Alexey Ebel vergezelt de wetenschappers om de expeditie in foto’s vast te leggen. Alexey wordt door Canon gesponsord en zal gebruik maken van Canon-camera’s en –objectieven tijdens de expeditie.

 

Op het schiereiland Tajmyr in de Laptevzee, één van de minst verkende delen van het Russische noordpoolgebied, verzamelen de wetenschappers noodzakelijk genetisch materiaal van Laptev-populaties walrussen en ijsberen. Het doel van de expeditie is  om vast te stellen of de Laptev-populaties genetisch verschillen van  één of meerdere aangrenzende populaties. Met deze informatie kan WWF International bepalen welke acties nodig zijn voor de bescherming van deze diersoorten en effectieve systemen voor statusbewaking ontwikkelen.

 

“Als deelnemer aan dit nieuwe hoofdstuk in ons partnerschap zijn wij trots dat we WWF International mogen ondersteunen op deze nieuwe missie in het Noordpoolgebied,” zegt Cyp da Costa, Brand Communications Director bij Canon Europe. “Fotografie heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld bij wetenschappelijk onderzoek en tijdens deze expeditie naar de Laptevzee zullen de imaging-apparatuur en de expertise van Canon het WWF helpen bij het vastleggen en bevorderen van het bewustzijn van de toestand van het milieu en de klimaatverandering.”

 

Clive Tesar, Head of Communications and External Relations voor het WWF-Global Arctic Programme, zegt: “De ondersteuning van Canon is essentieel om ons in staat te stellen de vraag te beantwoorden of de dieren in de Laptevzee verwant zijn aan de omliggende populaties. De expeditie vormt een uitstekende gelegenheid om dit nagenoeg onbekende deel van de wereld via foto’s en videobeelden te delen en zo het Noordpoolgebied meer bekendheid te geven aan mensen over de gehele wereld.”

 

Canon Europe is sinds 1998 een Conservation Partner van WWF International. Deze lange relatie toont Canon’s toewijding aan een duurzame toekomst waarin mensen in harmonie leven met de natuurlijke wereld. Het partnerschap omvat naast de Arctische expedities ook ondersteuning van een reeks initiatieven, waaronder permanente sponsoring van het WWF-Canon Global Photo Network en fotocursussen voor medewerkers van het WWF.

 

Over Canon Europe

Canon Europe is de regionale verkoop- en marketingorganisatie van Canon Inc. voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Canon Europe telt meer dan 16.000 medewerkers en is actief in 116 landen.

Canon is in 1937 opgericht met als doel voor klanten een camera van de allerbeste kwaliteit te maken. De onvermoeibare passie van Canon voor de kracht van het beeld heeft ertoe geleid dat haar technologieën zich hebben uitgebreid naar een groot aantal andere markten en dat de onderneming wereldwijd toonaangevend is met oplossingen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. De oplossingen van Canon omvatten producten variërend van digitale compact en SLR camera’s, via cameralenzen voor omroepen en draagbare röntgenapparatuur tot All-in-One’s en productieprinters, waarbij alle producten worden ondersteund door een reeks diensten die de meerwaarde van de oplossingen verhogen.

Canon investeert voortdurend in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve producten en diensten die aansluiten bij de creatieve wensen van klanten. Zo stelt Canon elke klant – van amateurfotograaf tot professionele drukker – in staat zijn passie voor het beeld vorm te geven.

De bedrijfsfilosofie van Canon wordt belichaamd door Kyosei – ‘Samen leven en samen werken in het gemeenschappelijk belang’. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika streeft Canon naar duurzame groei en is de onderneming gericht op het verminderen van de eigen invloed op het milieu. Gebruikers worden ondersteund hun eigen invloed te verminderen door gebruik te maken van Canon producten, oplossingen en diensten. De wereldwijd geldende ISO 14001 certificering vormt een bewijs van de hoge norm op het gebied van milieubeheer die Canon naleeft.

 

Over het WWF

Het WWF is één van ’s werelds grootste en meest gerespecteerde onafhankelijke natuurbeschermingsorganisaties. Het WWF telt bijna vijf miljoen leden en heeft een internationaal netwerk dat in meer dan 100 landen actief is. De missie van het WWF is het stoppen van de afbraak van de natuurgebieden op aarde en werken aan een toekomst waarin mensen in harmonie met de natuur leven. Dit door wereldwijde bescherming van de biodiversiteit, bevordering van duurzaam gebruik van hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen en stimuleren van het terugdringen van verontreiniging en verspilling.

 

www.canon-europe.com

www.panda.org

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie