Catawiki: Top 2000 veiling van start
27-12-2013 12:45:08 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3519 | Tags:

 

 

Ter gelegenheid van de 15e editie van de Top 2000 organiseert online veilinghuis Catawiki een speciale Top 2000 veiling. In deze veiling komen de originele singles (vinyl) van de beste 200 nummers uit 15 edities Top 2000 onder de hamer. De lijst met 200 nummers is berekend op basis van de ranking over de afgelopen 15 jaar (inclusief dit jaar). Het is voor het eerst dat er een speciale Top 2000 veiling plaats vindt.

 

Ranglijst aller tijden
De Top 2000 is al jaren een begrip in Nederland. Speciaal voor de editie van dit jaar heeft Catawiki de beste 200 nummers uit 15 jaar Top 2000 bij elkaar gebracht in één veiling. De veiling begint met de single 'Radio Ga Ga' van de Britse popgroep Queen dat op nummer 200 staat. De nummer 1 positie in de lijst is uiteraard ook voor Queen met Bohemian Rhapsody. Deze single zal als laatste worden geveild. De meeste noteringen staan op naam van The Beatles. Zij zijn met maar liefst 9 singles in de veiling vertegenwoordigd. Ondanks dat Avond van Boudewijn de Groot de laatste jaren erg hoog staat, heeft Wim Zonneveld op plek 29 met Het dorp gemiddeld nog altijd de hoogste notering voor een Nederlandstalige plaat als je terugkijkt op 15 edities Top 2000.

 

Zeldzame uitgaven
Volgens veilingmeester Raymond Kok van Catawiki is dit een unieke veiling met bijzondere uitgaven: ''De beste 200 nummers uit de lijst zijn bij iedereen wel bekend, maar wat niet veel mensen weten is dat een aantal van deze nummers helemaal nooit op single is verschenen of maar in een hele beperkte oplage. Zo heeft het nummer 'The Rose' van Bette Midler, dat al jaren in de lijst is vertegenwoordigd, de Nederlandse hitparade nooit gehaald en is dus ook niet op single verschenen. Ook het nummer 'Piano man' van Billy Joel sloeg in 1975 nauwelijks aan in Europa. De zeldzame Duitse uitgave van deze single, die tijdens de veiling wordt aangeboden, is dan ook een gewild item. Een aantal kavels is voorzien van unieke extra's. Zo wordt bij Marco Borsato's hit 'Margherita' het origineel van Ricardo Cocciante bijgevoegd, een unieke single''.

 

In de veiling zijn alle nummers vertegenwoordigd, hetzij als single, hetzij als album of verzamelalbum.

 

De veiling is inmiddels begonnen en eindigt op 30 december vanaf 20.00 uur.

 

De Top 2000 veiling is te bekijken via:

www.catawiki.nl/top2000 

www.catawiki.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                    Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/80378