CBS: Iets meer vacatures in Nederland
14-02-2014 07:42:46 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3179 | Tags:

- 3000 openstaande vacatures meer

- groei alleen bij particuliere bedrijven

 

Eind december 2013  stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 97 duizend vacatures open. Dat zijn er 3 duizend meer dan een kwartaal eerder. Hiermee neemt het aantal vacatures voor het tweede kwartaal op rij toe. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

 

De toename van het aantal vacatures is geheel toe te schrijven aan de particuliere bedrijven. Bij nagenoeg alle sectoren was er sprake van een lichte stijging. De  financiële instellingen waren een uitzondering, hier nam het aantal vacatures af. Eind 2013  telde deze bedrijfstak 6 duizend vacatures.  Het aantal vacatures bij de overheid bleef gelijk.

 

De ontwikkeling van het aantal openstaande vacatures wordt bepaald door nieuwe en vervulde vacatures. In het laatste kwartaal van 2013 zijn er 146 duizend vacatures ontstaan, dit zijn er duizend meer dan een jaar eerder.  Voor het eerst in twee jaar nam hiermee ook het aantal nieuwe vacatures op jaarbasis toe. Het aantal vervulde vacatures lag in het vierde kwartaal nog wel lager dan een jaar eerder en kwam uit op 149 duizend.

 

www.cbs.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam