CEO a.i Loek Radix weg bij Media Groep Limburg
18-12-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3820 | Tags:

Loek Radix is met onmiddellijke ingang vertrokken als CEO a.i. van Media Groep Limburg (MGL) te Sittard, uitgever van onder meer Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Het managementteam, de ondernemingsraden van MGL en van de drukkerij Nieuwsdruk Limburg in Heerlen betreuren het onverwachte vertrek van de interim-directeur ten zeerste.

 

De heer Radix was in juni van dit jaar tijdelijk als directeur aangetrokken met als speciale opdracht de MGL-organisatie op te tuigen voor verkoop. Dat verkoopproces is gekoppeld aan een ingrijpend saneringsprogramma – o.m. met een reductie van 60 banen - waardoor MGL ook in de komende jaren uitstekende rendementen verwacht.

 

De gesprekken met een overname-kandidaat zaten in een zeer vergevorderd stadium. Moederbedrijf Mecom in Londen heeft deze week onverwacht besloten de verkoop te staken. Voor de heer Radix is dat besluit reden om zijn opdracht aan Mecom terug te geven en meteen op te stappen.

 

Het managementteam en de ondernemingsraden van MGL en NDL betreuren het plotselinge vertrek van de CEO omdat “hij voor een zeer positieve impuls in onze onderneming heeft gezorgd. Het is voor de toekomst van ons bedrijf een slechte zaak dat hij niet in de gelegenheid is gesteld zijn missie succesvol af te ronden”.

 

Op 19 december wordt het personeel van MGL tijdens een extra bijeenkomst geinformeerd over de ontstane situatie.