Cheel maakt Je poep wil je wat vertellen-campagne voor Maag Lever Darm Stichting
18-03-2014 14:13:54 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4629 | Tags:

 

Je poep wil je wat vertellen. Regelmatig een kritische blik in de wc pot werpen, kan een hoop ellende voorkomen. In opdracht van de Maag Lever Darm Stichting heeft Cheel een campagne ontwikkeld om op ludieke wijze het praten over poep uit de taboesfeer halen.

 

Het is niemands favoriete onderwerp, maar het zegt veel over je gezondheid: poep. Soms kan een andere kleur of vorm van je drol, of een verandering in je ontlastingspatroon betekenen dat er iets niet helemaal goed is. Misschien komt dit door iets wat je hebt gegeten of gedronken? Maar er kan ook iets ernstigs aan de hand zijn: darmkanker.

 

‘Je poep wil je wat vertellen’, een campagne waarin poep zelf het initiatief neemt. Met radiospotjes, een televisiecommercial, een campagne op Facebook, Twitter en andere online media wordt de ‘boodschap’ overgebracht dat het belangrijk is je poep te checken, zeker als je 50 of ouder bent. En dit kun je op www.jepoep.nl snel checken met een handige online tool.

 

Maar weinig mensen zijn zich bewust van klachten die op darmkanker kunnen wijzen. Uit recent onderzoek van TNS Nipo blijkt dat ruim 50% de klachten van darmkanker niet kent en ook niet controleert. “Met de campagne willen we de kennis over darmkanker vergroten en stimuleren dat mensen tijdig naar de huisarts gaan”, zegt Marian Verasdonck, directeur van de Maag Lever Darm Stichting. ”Tijdige diagnose redt levens!”

 

Geef darmkanker het nakijken. Maag Lever Darm Stichting.

 

 

 

Credits

Verantwoordelijk bij de Maag Lever Darm Stichting: Marian Verasdonck- van Wijchen, Veronique de Bos, Susanne van Vegchel, Edith Mulder, Iris Wieland / Bureau: Cheel / Concept: Joep de Kort, Massimo van der Plas / Strategie: Maarten Mantje / Account: Natasja van de Salentein / Productiemaatschappij: Czar / Director: Floris Kingma / Producer: Frank de Kok / DOP: Gabor Deak / Edit: Amber Hooijmans / Post productie: Storm Postproductie / Geluid Radio: Kees Kroot Soundcircus / Geluid en muziek film: Hielke Praagman

 

www.cheel.nl

www.jepoep.nl

www.mlds.nl