Classic FM bestaat 20 jaar
01-04-2014 12:17:38 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3501 | Tags:

 

Classic FM, het klassieke radiostation, bestaat in april 20 jaar. In deze feestmaand laat Classic FM horen en zien dat klassieke muziek voor iedereen is.

 

Het Classic FM van nu brengt klassieke muziek voor een jonger publiek dan 20 jaar geleden. De muziek wordt zorgvuldig gekozen op basis van huidige trends en ontwikkelingen, herkenbaarheid van stukken en jonge musici krijgen een podium. Op Classic FM zijn de broers Jussen, Iris Hond en Remy van Kesteren te horen, maar ook Einaudi en Ennio Morricone. Elke avond staat een ander thema in de programmering centraal, variërend van Movies Monday en Smooth Classics tot The Hall of Fame en Feel Good Friday. Deze verfrissende programmering is de basis van Classic FM.

 

Als zender heeft Classic FM de afgelopen jaren stappen gezet om een jonger publiek enthousiast te maken voor klassieke muziek. De vooroordelen over klassieke muziek zijn echter moeilijker te doorbreken. Klassieke muziek wordt nog vaak geassocieerd als muziek van vroeger, de veronderstelling leeft dat het alleen uit lange stukken bestaat en dat het droevige muziek is. Classic FM wil in de jubileum maand de vooroordelen doorbreken en met luisteraars genieten van klassieke muziek.

 

Lenny Hoogwerf, product manager Classic FM: ‘Het jubileum wordt groots gevierd: de hele maand april staat in het teken van 20 jaar Classic FM in Nederland. Zo nemen we luisteraars mee voor een heel bijzonder klassiek diner op zee en luisteraars maken kans op een volledig verzorgde reis naar het bloemeneiland Madeira. Met de vorig jaar ingezette nieuwe koers van Classic FM weten we een breed publiek aan te spreken. Ik ben trots op het team van Classic FM dat al 20 jaar met heel veel plezier zorgt voor een radiostation met klassieke muziek voor iedereen.’

 

Classic FM

Classic FM is het populairste klassieke radiostation van Nederland met overdag non-stop de beste en mooiste klassieke hits en interessante thema-avonden zoals 'Movies Monday' en 'Smooth Classics'. Classic FM is 'klassiek voor iedereen' en overal te ontvangen via DAB+, de kabel, de apps voor iOS en Android en via internet (classicfm.nl).

 

Classic FM is onderdeel van de Sky Radio Group

 

www.classicfm.nl