Colin Bettam Chief Marketing Officer Kobo
09-07-2013 13:25:14 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3925 | Tags:

Kobo kondigt vandaag aan Colin Bettam te hebben benoemd tot nieuwe Chief Marketing Officer. Bettam is afkomstig van LG Electronics en heeft meer dan twintig jaar marketingervaring binnen een groot aantal industrieën, waaronder media, technologie, consumenten elektronica en food services.

 

Voor zijn aanstelling bij Kobo was Bettam vice president Marketing bij LG Electronics, waar hij een multidisciplinair marketingteam aanstuurde. Hij was verantwoordelijk voor vier zakelijke divisies, te weten mobiel, huishoudelijk, consumenten elektronica en zakelijke oplossingen. Bettam speelde een belangrijke rol in de positionering van het merk LG bij consumenten.

 

Colin Bettam zegt over zijn aanstelling als CMO: “Kobo onderscheidt zich van de concurrentie door de lezers op de eerste plaats te zetten. Ik voel me dan ook vereerd om deel uit te maken van dit team en mensen wereldwijd de liefde voor lezen door te geven. Kobo heeft zich reeds bewezen als een van de marktleiders binnen de eReading industrie en het blijft topprioriteit om het merk en haar producten als de beste oplossing voor de meest gepassioneerde lezers te blijven positioneren.”

 

Over Kobo

Kobo is een van de snelst groeiende eReading services wereldwijd en biedt toegang tot bijna 3 miljoen eBooks, tijdschriften en kranten. Kobo vindt dat iedereen de vrijheid moet hebben om elk boek op elk systeem te mogen lezen. Om die reden heeft Kobo een open source platform gebouwd die klanten deze keuze biedt. Geïnspireerd op haar ‘vrijheid om te lezen’ filosofie en passie voor innovatie, is Kobo in 190 landen beschikbaar waar miljoenen klanten toegang hebben tot een gelokaliseerde eBook catalogus en geprezen eReader, zoals de Kobo Touch. Dankzij eReading applicaties voor Apple, Blackberry, Android en Windows producten, biedt Kobo haar consumenten de mogelijkheid om eReading sociaal te maken via Facebook en Reading Life, de eerste sociale eReading experience ter wereld. Het hoofdkantoor van Kobo is gevestigd in Toronto en eigenaar van de in Tokyo gevestide Rakuten. Kobo eReaders zijn bij verschillende grote retailers wereldwijd te koop.

 

www.kobobooks.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie. Job postings gratis