Collecteren moderne stijl met de Collecto app
28-08-2014 10:39:17 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2773 | Tags:

 

Hoe kunnen we het collecteren moderniseren? Dat is de vraag die bij alle landelijke collecterende organisaties leeft. Deze organisaties zijn verenigd in het SCP: Stichting Collecten Plan. Appen is natuurlijk hot, vandaar dat ze de keuze hebben gemaakt voor de Collecto app. Deze app is gratis te downloaden door collectanten en maakt collecteren van deze tijd.

 

Beleidsmedewerker A. de Vries van het SCP: 'Nederlanders geven nog steeds gul aan de collectant aan de deur en dus zijn de collecterende goede doelen altijd op zoek naar vrijwilligers. Onder de collectanten zijn relatief minder jongeren dan ouderen. We hebben de Collecto app ontwikkeld om juist jongeren enthousiast te maken voor het collecteren. Het lijkt erop dat de app goed aanslaat!'

 

Collectanten kunnen de app gratis downloaden op hun smartphone en selecteren vervolgens het goede doel waar ze voor gaan lopen. De app houdt bij welke afstanden ze afleggen, hoeveel tijd ze aan collecteren besteden, wat het nieuws van hun goede doel is en of ze nieuwe vrijwilligers aanbrengen. Ze verdienen hier punten en badges mee en de badges kunnen gedeeld worden met vrienden op Facebook waarmee ze ook weer punten krijgen. De bedoeling is dat er een sneeuwbaleffect optreedt. Want waarover wordt gesproken, staat in de belangstelling en trekt nieuwsgierige mensen aan die er ook weer over gaan praten. 'We hopen vurig dat dit medium gaat bijdragen aan de gewenste aanwas en meer plezier in het collecteren' geeft P. Schoof, secretaris van het SCP, aan.

 

De volgende stap in de app is een donatiemogelijkheid. Handig voor als er geen kleingeld in huis is! Deze staat gepland voor medio 2015.

 

Vanaf 1 september aanstaande start het seizoen weer op met de collecte van KWF Kankerbestrijding gevolgd door Prinses Beatrix Spierfonds.

 

www.collecteren.nl 

 

 

 

  23 september: Elfde Nederlands MediaNetwerk Event

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie