Coosto: WK discussie live volgen via social media zoekmachine
21-06-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4713 | Tags:

 

Coosto, de Eindhovense leverancier van social media monitoring en webcare software, introduceert aan de vooravond van het WK een openbare social media zoekmachine: Coosto Open. De online monitoring tool is per 11 juni 2014 publiekelijk toegankelijk op www.coosto.com. De zoekmachine maakt het WK leuker voor mannen en vrouwen: discussievoer over de opstelling, spelers en trainers én alles eromheen. Een simpele zoekopdracht geeft overzichtelijke grafieken die gemakkelijk zijn te delen via de eigen social media kanalen. Bovendien kan de gebruiker Coosto Open zo instellen, dat hij een e-mail krijgt als er over een bepaald onderwerp wordt gesproken.

 

Coosto Open is ontwikkeld om iedereen inzicht in de social media opinie te geven, het publiek levert tenslotte zelf de input voor het systeem. Coosto Open geeft nu alle mensen de mogelijkheid te meten welke informatie consumenten verspreiden via sociale media, zoals Facebook, Instagram, Google+, Pinterest en Twitter, nieuwssites, fora en blogs. Zo kan iedereen tot op de minuut nauwkeurig volgen hoe de Oranjekoorts zich online ontwikkelt tijdens het WK Voetbal.

 

De beste bondscoach

Vooraf, tijdens en na de wedstrijd wil de voetbal kijkende man goed geïnformeerd zijn. Liefst wil hij weten of hij als zelfbenoemde voetbalkenner op één lijn zit met de andere Oranjefans. Coosto Open biedt hem de mogelijkheid om snel informatie op te zoeken over actuele punten van discussie. Zo kan hij laten zien hoe goed hij op de hoogte is, zodat hij de beste bondscoach blijkt.

 

Sexy spelers en strakke shirtjes

Voor vrouwelijk Nederland zijn er veel belangrijkere vragen dan wie er in de spits moet staan. Wie zijn de lekkerste spelers? Welke kapsels zijn dit jaar in? Welke voetbalvrouwen zitten op de tribune? En welke roddels doen er de ronde over de spelers, trainers en de vrouwen van spelers? De grote vraag is natuurlijk: waar praten anderen over voor, tijdens en na de wedstrijd? Door Coosto Open te gebruiken komt daar meteen antwoord op.

 

Second Screen

De zoekmachine is via de laptop, telefoon of tablet te gebruiken als second screen tijdens het WK. Voetbalfans kunnen tot in detail zien hoe de nationale discussie over Van Gaal zich ontwikkelt in aanloop naar de wedstrijd. Modebewuste gebruikers kunnen intussen lezen of ze nu juist het Bavariajurkje, de flagdress of het juichpak aan moeten trekken. Het Nederlandse publiek wordt zo de mogelijkheid gegeven om de heersende opinie zelf te meten.

 

Coosto Open is vanaf nu beschikbaar in Nederland, België en Groot-Brittannië op www.coosto.com

 

Over Coosto

Coosto kenmerkt zich door constante innovatie met unieke technologieën, hoogwaardige datakwaliteit en een gebruiksvriendelijke interface als resultaat. Coosto levert real-time social media monitoring en customer support software. Hierbij kun je onbeperkt zoeken naar een onbeperkte hoeveelheid resultaten en snelle online klantenservice leveren. Bovendien ondersteunt het supportteam je altijd persoonlijk en snel. Coosto Open is een innovatie van Coosto.

 

www.coosto.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie