Cup-E explosie: Nederlands vrouwen krijgen steeds grotere borsten
13-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 41969 | Tags:

 

De omvang van de Nederlandse vrouwenborsten neemt steeds verder toe. Nederlandse meisjes hebben op steeds jeugdiger leeftijd een grote cupmaat (D of groter) nodig.

 

Dat blijkt uit een onderzoek, gedaan naar de aankoop van lingerie door de Europese vrouwen in acht landen (behalve Nederland, ook België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië, Polen en Oostenrijk). Het onderzoek is uitgevoerd door Beate Uhse, het in Duitsland beursgenoteerde erotiekbedrijf, in Nederland bekend van het grootste online erotiekwarenhuis Pabo en de retailketen Christine Le Duc (31 vestigingen).

 

Cup E explosie

In Nederland kan gesproken worden van een ‘Cup E en Cup F explosie’. In twee jaar tijd zijn in de meest gangbare taillematen (75 en 80) de bestellingen van de cup E en cup F ongewoon sterk toegenomen. In de taillemaat 75 stegen de bestellingen van de cup E met 77 procent en de grote cup F zelfs met 124 procent. Bij taillemaat 80 waren de toenames ook significant: cup E met 70 procent en cup F met 207 procent. In totaal gaat het om honderd duizenden stuks lingerie per jaar (exacte aantallen maakt het concern niet bekend).

Uit onderzoek bleek in 2012 al dat inmiddels32% van alle Nederlandse vrouwen cupmaat D of groter heeft. Daarmee staat Nederland op nummer 3 in de Europese top 10. Engelse vrouwen hebben gemiddeld de grootste borsten. (Bron: Bureau Consumentenonderzoek januari 2012).

Uit verscheidende medische onderzoeken werd al de trend zichtbaar dat de omvang van de Nederlandse vrouwenborst toeneemt. Niet eerder deed de grootste erotiekonderneming van Europa onderzoek naar het daadwerkelijke aankoopgedrag van haar cliënten in relatie tot de cupmaat. Uit onderzoek van Intomart GFK bleek ook dat vooral vrouwen van 30 en 40 jaar relatief grote borsten hebben. Het onderzoek van Beate Uhse toont aan dat de omvang van de borsten ook op jongere leeftijd toeneemt.

 

Hormonen en veel eten

De Belgische psychologe en seksuologe Kaat Bollen, onder meer bekend van haar optredens in DeWereldDraaitDoor en haar boeken over schaamhaar en borsten, zegt over de oorzaken van de alsmaar groter wordende vrouwenborsten: “De voornaamste oorzaak is niet zo sexy, want die ligt in het feit dat vrouwen zwaarder worden. En een hoger BMI staat voor meer vet. En jawel, borsten bestaan grotendeels uit vet. Een andere oorzaak die ook meespeelt is het feit dat we tegenwoordig veel meer hormonen tot ons krijgen. Niet alleen gaan meisjes vroeg aan de pil en nemen ze hem langdurig, ook komen deze hormonen terug in de natuur terecht door de natuurlijk gang van zaken (hormonen worden dus ook uitgeplast).

Hierdoor bevat tegenwoordig zelfs kraantjeswater een bepaalde hoeveelheid hormonen! Al komt dat uiteraard ook door de hormonen of gelijkaardige stoffen die in de (vee) teelt gebruikt worden.  Tot slot mogen we ook de borstvergrotingen niet negeren. Een heel aantal vrouwen kiest ervoor om de natuur een handje te helpen. En tja, dames die dat doen kiezen vaak ook voor een grote cup. Als ze dan toch in hun lichaam laten snijden..”

 

Grotere BH’s

Maar gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. De mode gaat met deze ontwikkeling mee.Tegenwoordig zijn er ook mooie beha's voor grotere maten op de markt. Vroeger moest je je tevreden stellen met een grote huidskleurige beha, vandaag de dag is dat gelukkig niet meer het geval. Beha's voor grotere maten zijn dus een stuk aantrekkelijker geworden, waardoor je ze ook sneller zult kopen!”

 

Lust of Last?

Zijn grotere vrouwenborsten een lust of een last? Kaat Bollen: “Grotere borsten kunnen inderdaad een last zijn. Ik spreek uit ervaring! Grotere borsten zijn zwaarder en dat voel je aan je schouders, aan je nek.. Spanningspijn is dus niet nieuws voor vrouwen met een grote cup. Zeker als je ook nog eens gaat sporten. Maar, het goede nieuws is dat je met een goede, stevige beha veel kan verhelpen. Heel veel! Ik zeg dus: geef je borsten wat ze nodig hebben en blijf van ze genieten!”

 

Over de Beate Uhse Groep

Beate Uhse is het grootste erotiekconcern van Europa. De onderneming bestaat nu 65 jaar en het is beursgenoteeerd in Duitsland. De groep beslaat in totaal 151 winkels, een grote e-commerce divisie, een groothandel, een print-divisie (catalogi). De Beate Uhse Groep is actief in twaalf landen in Europa. De omzet bedroeg in 2012 ruim 144,3 miljoen euro. Het concern voert circa 20.000 producten. In Nederland zijn de retailketen Christine Le Duc en erotiekwarenhuis Pabo de bekendste merknamen. Pabo won dit jaar de Nationale Thuiswinkel Award en werd daarmee de beste online lingerieshop in Nederland.

 

www.christineleduc.nl

www.pabo.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie