D66 Media wil naar nieuwe Publieke Omroep in 2020
04-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3595 | Tags:

De thema-afdeling D66 Media organiseert op 30 september een symposium in Hilversum over de toekomst van de Publieke Omroep.  Er wordt een visiedocument gepresenteerd, waarover de omroepbestuurders Henk Hagoort (NPO), Frans Klein (VARA), Lennart van der Meulen (VPRO) en Ton Verlind (ex-KRO) in debat gaan.

 

Eén uitgever voor alle publieke media. Als het aan de thema-afdeling Media van D66 ligt wordt dat het toekomstmodel voor de Publieke Omroep. Een werkgroep onder leiding van oud-Kamerlid Gerrit Jan Wolffensperger heeft een toekomstvisie geschreven over hoe de omroep er in 2020 uitziet. Volgens die visie zullen de huidige omroepverenigingen zich de komende jaren omvormen tot gespecialiseerde productiehuizen. Alleen taakomroepen zullen hun zelfstandige positie behouden.

 

Het visiedocument van D66 Media zal officieel door Wolffensperger worden overhandigd aan D66-Kamerlid en mediawoordvoerder Kees Verhoeven op het symposium van 30 september in het AKN-gebouw te Hilversum. Behalve Verhoeven zal ook Europarlementariër Marietje Schaake aanwezig zijn, evenals de omroepbestuurders Henk Hagoort, Frans Klein, Lennart van der Meulen en Ton Verlind.

 

De thema-afdeling Media is een actieve groep leden van D66 en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Tweede-Kamerfractie. Het volledige visiedocument is te downloaden op www.d66media.nl.   ??

 

Symposium D66 Media: 30 september, AKN-gebouw. Hilversum. Aanvang: 19.30 uur. Toegang is gratis. Wie zich wil opgeven, stuurt een mailtje naar tamediad66@gmail.com

 

www.d66media.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures in media- en marketingcommunicatie