Daily deal expert Promodeals slaat grote internationale slag
29-10-2013 14:24:08 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4113 | Tags:

Afgelopen weken waren voor online publisher Promodeals een bewogen tijd. In een korte periode zijn grote stappen gemaakt voor uitbreiding van het portfolio voorbij de Nederlandse grenzen. Voor de overname van een bekende Amerikaanse daily deal aggregator en de aankoop van een aantal sterke domeinnamen op het gebied van daily deals werd door het ambitieuze bedrijf uit 's-Hertogenbosch diep in de buidel getast. Promodeals staat nu klaar in de startblokken voor haar eerste internationale stappen en richt haar pijlen eerst op de Amerikaanse markt.

 

Promodeals, marktleider op het gebied van het bundelen van online dagaanbiedingen, breidt haar online publishing activiteiten uit naar het buitenland, om te beginnen naar de Verenigde Staten. De eerste stap die Promodeals zet in deze nieuwe markt is de overname van Dealsurf.com. Daily deal aggregator Dealsurf.com verwelkomt dagelijks duizenden Amerikaanse koopjesjagers en beschikt over een database van meer dan 300.000 geregistreerde gebruikers. De website is te vergelijken met JouwAanbieding.nl, het Nederlandse vlaggenschip van Promodeals.

 

Dealsurf.com valt vanaf heden onder Promodeals LLC, de Amerikaanse dochteronderneming met Las Vegas als thuisbasis, die voorafgaand aan de overname van Dealsurf.com is opgericht. Dankzij de bestaande bekendheid van Dealsurf.com verkrijgt het ambitieuze bedrijf direct een sterke positie ten opzichte van haar concurrenten. Met een nieuw Amerikaans aanbiedingenoverzicht kan Promodeals een publiek van miljoenen koopjesjagers bereiken. Tevens kan door het tijdsverschil vanuit Amerika 's nachts worden bijgedragen aan de kwaliteit en content van de reeds bestaande overzichten in Nederland.

 

Promodeals heeft niet alleen haar pijlen gericht op Amerika, maar wil op korte termijn ook uitbreiden in Europa. De daily deal expert heeft hiervoor enkele sterke Europese domeinnamen aangekocht. Een forse investering maakt dat Promodeals BV nu eigenaar is van Dailydeals.co.uk, Dailydeals.de, Dailydeals.nl, Dailydeals.pl en Dailydeals.fr. Ook het duo Dailyoffer.co.uk en Dailyoffers.co.uk is tegenwoordig eigendom van Promodeals. Deze verzameling van domeinnamen stelt Promodeals BV in staat een Europees platform voor daily deals en andere aanbiedingen te ontwikkelen en hiermee een serieuze intrede te doen in de betreffende landen.

 

Als klap op de vuurpijl is het domein Promodeals.com na jarenlange onderhandelingen overgenomen om de bedrijfsnaam ook op internationaal niveau in te kunnen zetten. Dit domein stond sinds de oprichting al hoog op het verlanglijstje van Promodeals. Om de internationalisering te verwezenlijken kon deze domeinnaam simpelweg niet in het portfolio ontbreken.

 

De indrukwekkende overnames onderstrepen het vertrouwen dat Promodeals heeft om onderscheid te kunnen maken in de competitieve buitenlandse markten. Met een volledige focus op de kwaliteit van de content en een grote liefde voor 'daily deals' hoopt de online publisher deze investering op lange termijn terug te verdienen. Nu de eerste stappen richting internationalisering zijn gezet zal het komende jaar volop in het teken staan van de verbetering van Dealsurf.com en toetreding tot de Amerikaanse markt. De ontwikkeling van de Europese dagaanbiedingoverzichten volgt medio 2014. 

 

www.dealsurf.com

www.promodeals.com

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                 Home

 

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/78803