De BuitenlandBeurs 7 en 8 februari in Jaarbeurs - Over studies, stages, bijbanen
03-02-2014 15:31:34 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3534 | Tags:

In de Jaarbeurs te Utrecht wordt op 7 en 8 februari voor de eerste keer De BuitenlandBeurs gehouden. Leerlingen en studenten krijgen er informatie over onder meer studies, stages, bijbanen en taalcursussen in het buitenland. De toegang tot het evenement - waarvan in andere landen al succesvolle edities plaatsvonden - is gratis. Steeds meer jongeren besluiten om voor, tijdens of na hun studie een buitenlandervaring aan hun cv toe te voegen. De BuitenlandBeurs laat zien op welke manier(en) dat kan. In Utrecht komt onder anderen BNN-presentator Dennis Storm vertellen over zijn meest epic wereldreizen.

 

Op de tweedaagse beurs staan circa twintig organisaties die informatie geven over een goede invulling van een periode in het buitenland. Tot de deelnemers behoren Projects Abroad (vrijwilligerswerk), EF Education First (taalcursussen) en Stagehuis (stages). Ook vertegenwoordigd zijn organisaties die zich bezighouden met het adviseren over specifieke aspecten van een buitenlandervaring. Zo geeft Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een presentatie over hoe zit met studiefinanciering in het buitenland.

 

Op de beide beursdagen worden interactieve workshops gegeven over bijvoorbeeld stages in Amerika en taalcursussen over de hele wereld. Verder doet Randstad Student (studentenuitzendbureau voor hbo-ers en wo-ers) gratis cv-checks. Daarnaast vertellen diverse sprekers - onder wie BNN-presentator Dennis Storm - op een inspirerende manier over hun wereldreizen.

 

Volgens Ted van den Berg, één van de organisatoren van De BuitenlandBeurs, weten veel jongeren die voor een kortere of langere periode naar het buitenland willen gaan vaak nog niet voldoende wat daar allemaal bij komt kijken: "Dat geldt zowel voor de mogelijkheden als voor puur zakelijke aspecten. De Buitenlandbeurs is het enige nationale evenement dat op maat informatie voor een goede invulling van een buitenlandervaring biedt. Het is een uitgelezen mogelijkheid om kennis en inspiratie op te doen, mede op basis van de buitenlandervaring die anderen al achter de rug hebben."

 

www.debuitenlandbeurs.nl 

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie