Petra Noordhuis: Internetdate en ander singleleed
06-12-2013 12:21:46 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3635 | Tags:

Ontkennen heeft geen zin: iedereen is nieuwsgierig naar wat er in de wereld van de Internetdaters gebeurt. Natuurlijk ken je het enigszins saaie succesverhaal van het nichtje van de buren, dat haar echtgenoot via een datingsite heeft leren kennen. Leuk voor haar, maar jij wilt ook wel eens ongegeneerd smullen van de horror, de tragiek, de ellende en de leugens van het Internetdaten. Er is immers geen leuker vermaak dan leedvermaak.

 

Je bent wat je date
Petra Noordhuis
verdiepte zich in de wereld van de datingsites en kan je er alles over vertellen. Maar je kunt het binnenkort ook lezen. Je bent wat je date is een boek met korte verhalen over (Internet)daten. Ze zijn hilarisch, ongelofelijk, spannend, vermakelijk en soms angstaanjagend. De verhalen zijn waargebeurd en ze hebben soms een happy end, maar vaak ook niet.

 

En ander singleleed
De opgetekende interviews over daten en het vervolg daarvan worden afgewisseld met En dit vind ik ervan. Hierin geeft de schrijfster haar mening over thema's die veel singles bezighouden, zoals liegende daters, bindingsangst en de hongerige zoektocht naar erkenning. Hete Harry, de anonieme medeschrijver van het boek, vertelt over zijn seksdates en elk verhaal wordt voorafgegaan door een datingtip.

 

Niets is wat het lijkt
Handboeken over daten zijn er al genoeg. Succesverhalen ook. Je bent wat je date geeft je een kijkje in de keuken van het Internetdaten, waar een magische klik en een gelukkige afloop slechts zelden op het menu staan. Op humoristische en relativerende wijze beschrijft het boek de idiote situaties waarin je als dater verzeild kunt raken. Je bent na het lezen van de verhalen enigszins voorbereid op het soms harde leven van de Internetdater. Je zult immers geconfronteerd worden met afwijzing, leugens en bedrog. Maar je wordt ook een graag geziene gast op feestjes, want je vrienden en kennissen zullen van je verhalen smullen. En jij kunt er na enige tijd ook wel om lachen.

 

Over de schrijver
Petra Noordhuis (1967) is tekstschrijver en communicatietrainer. Sinds 1998 werkt ze als zelfstandige vanuit haar bedrijf Tekst en de rest. Haar missie? Lezers met woorden prikkelen, een spiegel voorhouden, laten lachen en tot nadenken aanzetten. Als nieuwsgierige single dook ze in de soms bizarre wereld van de vrijgezellen en de datingssites. Op 22 november 2013 gaf ze drie datende dames tips in Koffietijd (RTL4).

 

Haar volgende boek gaat over dramatische en smeuïge (v)echtscheidingen en is getiteld Scheid aan jou!

 

Bestellink: Je bent wat je date

www.tekstenderest.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support

 

                                                                                                  Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/79913