[De Nationale Coverdag] Eric Huysen (Moker Ontwerp) over de beste covers van het jaar...
20-05-2014 10:27:18 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3363 | Tags:

Op donderdag 22 mei vindt de Nationale Coverdag plaats in De Fabrique in Utrecht. Wij vragen een aantal sprekers naar de beste cover van de afgelopen twaalf maanden. Nu Eric Huysen van Moker Ontwerp...

 

"Een kick-ass cover. Naast het feit dat het een blad is dat ik meest regelmatig koop, altijd goed en smaakvol opgemaakt en het beeld is gemaakt door één van mijn favoriete illustratoren, is het een voorbeeld waaraan een goede cover voor mij moet voldoen. In een fractie van een seconde grijpt het mijn aandacht en vertelt het ook nog voldoende waar het in het artikel om gaat.

Daarnaast is het zeer prettig dat de headlines van andere artikelen op een bescheiden wijze zijn gepresenteerd. Nog beter was geweest als ze dat helemaal achterwege hadden gelaten."

 

 

Danusia Schenke, art director bij nrc.next: "Waarom deze zo goed is hoef ik bijna niet uit te leggen, de cover spreekt voor zich, naar mijn idee. Iedereen die de politiek eind maart, rond de gemeenteraadsverkiezingen heeft gevolgd, weet gelijk waar dit over gaat.

Een koekje van eigen deeg voor Wilders en toch voor de lezer van NRC.Next een mooie uitleg wat er allemaal aan de hand is. De vraag in het stuk was of Wilders kan worden vervolgd voor zijn uitspraak meer of minder Marokkanen? Online reageerden bekende Nederlandse Marokkanen massaal met twitterselfies, met in hun hand hun Nederlandse paspoort."

 

 

De Nationale Coverdag belooft ook dit jaar weer een creatief hoogstandje te worden. Niemand minder dan de kopstukken van onder meer de Esquire, Huffington Post, Big Issue en Anorakmagazine komen op deze dag uitgebreid vertellen over hun passie voor covers en bladen maken. Uiteraard zijn er ook uit eigen land weer gedreven covermakers present.

 

Ondanks de tegenwind in de magazinewereld blijft print mensen boeien en verbinden. Elke week staan weer miljoenen mensen voor het schap en schreeuwen de bladen om aandacht. Met als belangrijkste wapen een smaakvolle, provocerende, prikkelende, smaakmakende of intrigerende cover. De voorpagina als ultieme lokroep... lees verder