De Nieuwe Wildernis op 1 januari bij HBO
26-11-2013 12:04:38 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3382 | Tags:

De Nieuwe Wildernis, de adembenemende natuurdocumentaire die momenteel nog in de bioscoop draait, krijgt een vervroegd pay-tv window en is om die reden al op 1 januari bij abonneezender HBO te zien. De Nederlandse topproductie, geregisseerd door Mark Verkerk en Ruben Smit, toont de kijker een spannend kijkje in het wilde leven op de Oostvaardersplassen. Momenteel gingen er al ruim 600.000 mensen naar de bioscoop waarmee De Nieuwe Wildernis de succesvolste Nederlandse natuurdocumentaire ooit is. De originele, 97 minuten durende productie is op 1 januari om 20:30 uur te zien bij HBO.

 

“Een documentaire van Nederlandse makelij die zulke hoge bezoekersaantallen scoort, verdient het om door een zo breed mogelijk publiek gezien te worden”, aldus Jaap Bruijnen, General Manager HBO Nederland. “We zijn dan ook enorm verheugd dat Dutch FilmWorks ons de kans biedt om onze abonnees kennis te laten maken met dit enorme bioscoopsucces. Het is een prachtige aanvulling op ons kwalitatieve aanbod dat veelal bestaat uit de nieuwste series en de grootste films. Binnenkort kunnen onze abonnees zelf concluderen waarom De Nieuwe Wildernis de succesvolste, Nederlandse natuurdocumentaire ooit is”.

 

De Nieuwe Wildernis

In één van 's werelds dichtst bevolkte landen heeft zich een natuurgebied ontwikkeld van internationale allure: de Oostvaardersplassen. Hier bepaalt de natuur het ritme. Twee jaar lang volgde een filmteam de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en de grootste kudde wilde paarden ter wereld. Het resultaat is een natuurfilm zoals die nog nooit eerder in Nederland is gemaakt. Het is een plek die in de lente en zomer een paradijs vormt maar in de winter een grimmig landschap. De Nieuwe Wildernis is een natuurspektakel voor het hele gezin. De Circle of Life van de Oostvaardersplassen wordt schitterend in beeld gebracht. Soms aangrijpend maar ook humoristisch en vertederend.

 

Over HBO Nederland

Het Amerikaanse abonneekanaal HBO - bekend van bekroonde series zoals The Sopranos, Boardwalk Empire en Game of Thrones - is sinds 9 februari 2012 beschikbaar in Nederland. Het aanbod bestaat uit de nieuwste series en de grootste films; verdeeld over drie HD-zenders: HBO, HBO 2 en HBO 3. Via de on demand diensten HBO On Demand en HBO GO kunnen zonder extra kosten honderden uren aan series en films worden bekeken; overal en altijd. Abonnees kunnen originele HBO-programma’s vaak binnen een dag na de Amerikaanse première in Nederland zien. Met ondertiteling, zonder reclameonderbrekingen.

 

www.itshbo.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie