De oprolbare digitale krant is nabij
21-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5044 | Tags:

De Scandinavische krant Helsingin Sanomat test vanaf januari 2014 bij 300 abonnees de distributie van journalistiek via een nieuwe, ultradunne ‘always on’ e-reader. Het huidige apparaat heeft nog een glazen scherm, maar de volgende versie zal bestaan uit kunststof folie die als een papieren krant oprolbaar is. Vanaf begin 2015 moet het nieuwe eco-systeem van het zogenoemde Next Generation e-Paper beschikbaar zijn voor alle media.

 

De initiator achter deze innovatie is Janne Kaijärvi, oprichter van de Finse startup Leia Media. Hij demonstreert 26 november tijdens de Mediafacts Nationale Uitgeefdag – direct vanaf 9.30 uur – de werking en het concept van Next Generation e-Paper.

 

Leia Media werkt al met diverse Europese uitgevers samen om het concept van de nieuwe digitale krant, maar in feite ook het nieuwe digitale magazine, in praktijk te brengen. 300 abonnees van Helsingin Sanomat ontvangen binnenkort een e-reader ter waarde van 40 euro waarop zij per januari een aantal maanden de krant (in full colour) kunnen lezen. De e-reader laadt zich op met zowel zonlicht als kunstlicht. Dat laatste is in de Scandinavische winter ‘mooi meegenomen...

 

Lees verder op de website van de Nationale Uitgeefdag