De tv-kijker krijgt meer invloed op Gouden Televizier-Ring Verkiezing
19-11-2013 13:37:29 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3127 | Tags:

 

 

Het Nederlandse publiek krijgt nog meer invloed op de geselecteerden voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2014. Met de komst van de nieuwe Televizier-verkiezingen kan de tv-kijker zijn favoriete programma alvast een plek verschaffen op de selectielijst van de belangrijkste televisieprijs van ons land.

 

De redactie van televisieblad Televizier selecteert sinds jaar en dag de 100 programma’s die kans maken op de Gouden Televizier-Ring. Daarvoor kijkt ze naar de kwaliteit, populariteit, kijkcijfers en het onderscheidende vermogen van shows en series. Omroepen en zenders mogen titels aandragen, maar de tv-kijker kon aan deze selectielijst geen bijdrage leveren.

 

Televizier-verkiezingen
Maar daar komt nu verandering in, want Televizier(punt)nl introduceert op 19 november de Televizier-verkiezingen. Om de maand kan het Nederlandse publiek stemmen op zijn favoriete programma in een specifiek genre. De ene keer is dat bijvoorbeeld reality, dan weer talentenjacht. Elke Televizier-verkiezing duurt twee weken en de uitslag ervan is van groot belang. Want de drie best scorende programma’s komen automatisch terecht op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing waarop in september 2014 kan worden gestemd.

 

„De Gouden Televizier-Ring was al de prijs van de kijker en door deze Televizier-verkiezingen heeft het Nederlandse publiek ook invloed op de selectielijst”, zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier. „De Televizier-verkiezingen versterken datgene waarvoor de Gouden Televizier-Ring staat: de mening van de kijker.”

 

Beste dramaserie
Vandaag start de eerste Televizier-verkiezing in het genre dramaserie. Alle dramaseries die voldoen aan de reglementen en die zijn uitgezonden van 1 augustus 2013 (de peildatum voor de Ring Verkiezing) tot 3 december 2013 zijn daarin vertegenwoordigd. Denk bijvoorbeeld aan De man met de hamer, Dokter Tinus en Penoza. Wie verdient nu al een plek op de selectielijst van de Ring?

 

Iedereen kan tot 3 december 9.00 uur zijn stem uitbrengen - en dat loont. Niet alleen kan de tv-kijker zijn favoriete dramaserie uitzicht bieden op die gouden Ring, maar hij maakt zelf ook kans op leuke prijzen, zoals exclusieve kaarten voor het Gouden Televizier-Ring Gala in oktober 2014.

 

www.televizier.nl  

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie