DEGIRO breekt markt voor beleggingsproducten open
03-02-2014 14:14:39 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3583 | Tags:

 

 

DEGIRO, een online broker en beleggingsplatform, wil in 2014 de markt in diverse beleggingsproducten openbreken. Gijs Nagel, Directeur Retail bij DEGIRO, opent om deze reden morgen de beurs, door de gong te luiden op beursplein 5. Het openen van de Amsterdamse beurs valt samen met de lancering van de hefboomcampagne bij DEGIRO, gericht op ervaren en actieve beleggers. Zij kunnen vanaf nu een half jaar lang tegen Euro 0,- transactiekosten bij DEGIRO beleggen in hefboomproducten van ABN AMRO, ING, RBS, Citi en Commerzbank

 

DEGIRO is dankzij de efficiënte IT-organisatie gemiddeld zo'n 80% goedkoper dan andere brokers. Op het gebied van hefboomproducten zoals Turbo's, Sprinters en Speeders wordt extra efficiëntie gecreëerd, door op IT-gebied samen te werken met de uitgevende instellingen.

 

Het gaat goed met de nieuwe internetbroker die in november 2013 de deuren opende voor particuliere beleggers. Wekelijks melden zich honderden nieuwe klanten aan. "DEGIRO verwacht nog voor het einde van het jaar de grootste broker van Nederland te worden, na concurrent Binck Bank," zegt Nagel, één van de vijf oud Binck-medewerkers die in 2008 DEGIRO oprichtte.

 

Aanvankelijk richtte DEGIRO zich met de dienstverlening op de professionele markt. De lage tarieven en snelle infrastructuur zorgden voor groei. Inmiddels werken er 45 mensen bij de groep en wordt er jaarlijks via het platform voor bijna tien miljard euro aan transacties verricht, op 100 beurzen wereldwijd. Dit succes wil DEGIRO voor particuliere beleggers op de markt herhalen.

 

"Met de introductie van groothandeltarieven in de particuliere markt, heeft DEGIRO het laatste verschil tussen zakelijke en particuliere beleggers weggehaald. Doordat we onze kosten laag houden, kleinere marges hanteren en samenwerken met grote internationale banken, kunnen we onze diensten efficiënt aanbieden. We bieden tarieven die tot wel 80% goedkoper zijn dan de concurrentie. De actie rondom hefboomproducten is de eerste in een serie, waarbij we de markt voor particuliere beleggingsproducten in Nederland verder willen openbreken," aldus Nagel.

 

Over DEGIRO

DEGIRO, een online beleggingsplatform en broker, werd in 2008 opgericht. DEGIRO stelt zakelijke en particuliere klanten in staat om tegen ongekend lage tarieven wereldwijd te beleggen. De komende tien jaar wil DEGIRO uitgroeien tot de grootste online broker van Europa gemeten in aantal transacties. DEGIRO staat onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

 

www.degiro.nl  

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie