Vijf Android Wear apps voor de smartwatch
22-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3465 | Tags:

 

Net als Google Glass lijken we in de toekomst niet meer om de smartwatch heen te kunnen. Het lijkt hét device te worden waar we de komende jaren serieus rekening mee moeten houden. Hoewel Apple binnen niet al te lange tijd met de iWatch lijkt te komen, heeft Google zich al op deze markt begeven.

 

De Samsung Gear is tot nu toe de bekendste smartwatch. De nieuwste variant, Samsung Gear Live, draait op Android Wear. Dit is een besturingssysteem van Google dat gericht is op wearables. Voorlopig ligt de focus vooral op smartwatches. Het systeem laat je smartwatch verbinden met je telefoon. Android Wear biedt software-ontwikkelaars de kans om smartwatch apps te maken.

 

Tot voor kort was het redelijk lastig om apps te starten vanaf je smartwatch doordat er nog geen echte applicatie launcher was. De Franse ontwikkelaar Nicolas Pomepuy heeft echter de Wear Mini Launcher gelanceerd. De launcher wordt geopend door op het scherm van je Wear-apparaat van linksboven naar rechtsonder te vegen. Vanaf hier heb je direct toegang tot alle aanwezige apps, en kan je de gewenste app openen.

 

Voor bedrijven en ontwikkelaars brengt Android Wear tal van nieuwe toepassingen met zich mee. Het is voor velen echter nog de vraag waar de echte toegevoegde waarde inzit. Welke app gaat ervoor zorgen dat we niet meer om de Smartwatch heen kunnen? Om een idee te geven heeft www.appyourservice.nl vijf Android Wear apps op een rij gezet.

 

1. Google Keep

Google Keep is de ideale notitie app en is zeer geschikt voor Android Wear. Door slechts “take a note” uit te spreken, kan je een nieuwe notitie toevoegen. Google Keep is ook op de smartphone te installeren waardoor de onderlinge integratie soepel verloopt. Daarnaast kan je gemakkelijk een herinnering instellen voor een notitie waarna je een alert bericht ontvangt op het juiste moment.

 

2. Google Hangouts

Google Hangout zal bij de meeste mensen al bekend zijn. Hiermee kun je live videogesprekken voeren met anderen. Via de smartwatch kan je heel gemakkelijk zo’n gesprek starten of beantwoorden. Je krijgt automatisch een melding op je pols wanneer je een inkomend gesprek hebt.

Ook hier werkt de integratie tussen smartphone en smartwatch weer perfect.

 

3. The Guardian

Het wachten is nog op de eerste Nederlandse krant, maar The Guardian heeft als één van de eerste kranten een smartwatch app. Je krijgt op je horloge headlines van breaking news te zien. Daarbij heb je de mogelijkheid om dit artikel online te delen. Deze functie lijkt echter niet heel gebruiksvriendelijk te zijn. Tot slot is er de mogelijkheid om het bericht op te slaan via de functie Read it later.

 

4. Level Money

LevelMoney is een persoonlijke finance app die je in staat stelt je financiele zaken in de gaten te houden. Door je bankgegevens te koppelen aan je Android app houdt hij automatisch je saldo bij en heb je inzicht hoeveel je per dag, week of maand kan uitgeven.

 

5. Weather

Natuurlijk kan een weer app niet ontbreken. Deze app laat direct op je pols zien wat het huidige weer is en geeft alerts af als het bijvoorbeeld gaat regenen. Daarnaast kan je uitgebreide weersverwachtingen zien door simpel over de app heen te vegen.

 

Voorlopig zijn er nog geen hele spectactulaire Android Wear apps op de markt gebracht. Duidelijk is wel dat informatie binnen de app veel duidelijker en relevanter weergegeven moet worden, wil het een meerwaarde vormen voor de gebruiker. Nog meer wordt de nadruk gelegd op locatie en wordt het persoonlijker.

 

Bedrijven moeten nu al gaan nadenken over de mogelijke toepassingen voor hun organisatie om straks niet de boot te moeten missen. Ook app ontwikkelaars zullen er klaar voor moeten zijn om deze app te kunnen ontwikkelen.