Dicitas Consulting start Commercial Excellence praktijk
08-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3223 | Tags:

Met de start van de Commercial Excellence praktijk bouwt Dicitas Consulting haar consultancypraktijk in de Benelux verder uit. De core business van de Commercial Excellence praktijk is advieswerk in groei, marketing, verkoop en digitale transformatie. Dicitas Consulting zet met haar nieuwe activiteiten in op Digital, omdat zij constateert dat bedrijven ondanks het herstel van de economische recessie, veel marktpotentieel onbenut laten. Geregeerd door voorzichtigheid en onbekendheid met de digitale samenleving, hebben bedrijven moeite hun marketing & sales apparaat weer op gang te krijgen. Dat terwijl de kansen juist nu voor het grijpen liggen. Vooruit denken en ondernemerschap versterken, daar draait het volgens Carel om.

 

Carel is een ervaren management consultant, gespecialiseerd in marketing en sales excellence, verkoop effectiviteit, business proces optimalisatie en business transformatie. Hij heeft uitgebreide ervaring in proces en organisatie analyse, ontwerp en verbetering, waarmee hij al verscheidene bedrijven heeft geholpen met het verhogen van de efficientie en effectiviteit van hun hun commerciële en supply chain organisaties. Hij heeft een achtergrond in de FMCG industrie. Carel studeerde bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode.

 

Advies en begeleiding van digitale strategie tot implementatie en transformatie

“Bedrijven hebben te maken met een steeds diverser en sneller veranderend verwachtingspatroon van klanten en consumenten”, zegt Carel. Om hieraan te blijven voldoen, moeten zij zich steeds meer en steeds sneller bewegen binnen de zeer grote diversiteit aan digitale kanalen. Maar daar stopt het niet. Bedrijven zullen moeten zorgen dat de organisatie optimaal is ingericht op deze digitale multi-channel wereld. Met ons eco-systeem van innovatieve partners en onze jarenlange ervaring met transformatieprogramma’s, helpt Dicitas Consulting bedrijven niet alleen bij het creëren en inrichten van een best in class digitaal business model, maar ook om op een duurzame manier de gehele digitale transformatie zo efficient en effectief mogelijk te laten verlopen.

 

Gouden kans

Met Carel Hoytema heeft Dicitas Consulting een man aan boord die het klappen van de zweep kent. Hoytema werkte voorheen voor Accenture en BearingPoint waar hij als senior manager verantwoordelijk was voor de CRM/FMCG praktijk. Daarvoor werkte hij onder meer vijf jaar als corporate accountmanager bij Heineken. De overstap naar Dicitas Consulting ziet Hoytema als een gouden kans: “Dicitas Consulting is een flexibel, ondernemend bedrijf, georganiseerd als private partnership. Bovendien heeft Dicitas Consulting een stevige reputatie als het gaat om Digitale transformatie; een fantastisch vertrekpunt voor mij als associate partner en voorman van de Commercial Excellence praktijk, om in de Benelux vol gas te geven.”

 

Over Dicitas Consulting

Dicitas Consulting helpt organisaties bij het realiseren van significante verbeteringen van bedrijfsprestaties door de implementatie van nieuwe, digitale business modellen. Door digitale innovaties te combineren met het verbeteren van de benodigde competenties van de organisatie, kunnen onze klanten het verschil in de markt maken. Wij creëren hiermee een meerwaarde voor onze klanten, onze netwerkpartners en onze medewerkers.

 

Klanten worden bediend met de diepe industrie-, functionele- en technologische expertise die nodig is om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij worden geconfronteerd. Wij combineren uitgebreide consulting ervaring met de nieuwste inzichten in technologie en business transformatie. Wij zijn van mening dat de uitdagingen van onze klanten vandaag voortkomen uit een steeds sterker wordende digitale verandering van de samenleving, “de digitale prestatiekloof”. Dicitas Consulting helpt haar klanten nieuwe kansen te vinden in een sterk veranderende markt, deze te pakken en om te zetten in verbeterde bedrijfsprestaties.

 

Martin Hermsen is managing partner en medeoprichter van Dicitas Consulting. Hij is verantwoordelijk voor de Digital Marketing adviespraktijk van Dicitas. Martin heeft meer dan 20 jaar ervaring in strategie consulting, productinnovatie, marketing en customer management. Hij studeerde bedrijfsinformatica aan de HES, economie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde zijn MBA aan de Rotterdam School of Management. Voor de oprichting van Dicitas Consulting werkte Martin onder andere bij Deloitte en Accenture als Executive Partner.

 

Rufus Udo is managing partner en medeoprichter van Dicitas Consulting. Hij leidt de Transformatie- en Innovatiepraktijk. Rufus heeft meer dan 20 jaar ervaring in het definiëren, realiseren en het management van complexe business transformatieprogramma's voor multinationale organisaties. Rufus Udo studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Voor de oprichting van Dicitas Consulting werkte Rufus het grootste deel van zijn carrière bij Accenture, de laatste negen jaar als Executive Partner.

 

Oliver Trier is associate partner bij Dicitas Consulting. Hij leidt de Project Management- en Delivery praktijk. Oliver combineert 15 jaar Management Consulting met een sterke ondernemingsgeest. Oliver Trier heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de University of Applied Sciences in Coburg, Duitsland. Voor Dicitas Consulting werkte Oliver het grootste deel van zijn carrière bij Accenture waarvan de laatste jaren als Senior Manager.

 

 

www.dicitas.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie