Digitaal platform voor arbeidsmarkt in de zorgsector van start
24-07-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3947 | Tags:

Zorgpraktijken.nl, een digitaal platform voor de gehele (para-) medische wereld, is gelanceerd. Op een website kunnen alle in de zorg werkende partijen elkaar op eigen initiatief vinden, zonder tussenkomst van derden. Initiatiefnemer van de website is Ge van de Berk, die al vele decennia actief is als zelfstandig praktijkadviseur in de medische en paramedische wereld. Steeds weer hoorde hij bij zijn cliënten de problemen rondom een goede en vooral snelle invulling van arbeidsplaatsen. Waar haal ik morgen een assistente, een vervanger of een medewerker vandaan? Weet jij niet iemand die...?

 

Van den Berk: "Soms heeft het betrekking op een medewerker, dan weer op een assistente. Voor het plaatsen van een advertentie is geen tijd en het afbellen van patiënten, bijvoorbeeld bij plotseling uitval, geeft verlies van omzet."

 

Zo ontstond het idee om in samenwerking met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een website te ontwikkelen. Vervolgens is een website gebouwd met de bedoeling op een snelle en efficiënte wijze de juiste partijen bijeen te brengen. Van den Berk: "Zorgpraktijken.nl is nadrukkelijk geen uitzend- of bemiddelingsbureau. Als je op de website bent geregistreerd, kun je binnen enkele minuten een gevonden partij bellen of e-mailen, er concrete afspraken mee maken en die vastleggen met een van de aangeboden overeenkomsten."

 

Omdat de website nog gevuld moet worden is tot 1 september 2013 de registratie op Zorgpraktijken.nl gratis. Als waarborg voor de kwaliteit van de informatie en om vrijblijvendheid te voorkomen worden na deze datum aan zowel werkzoekenden als werkgevers een beperkte registratiebijdrage gevraagd. Hiervan wordt 10% gedoneerd aan de VisiteClowns (www.visiteclowns.nl), een stichting van professionele clowns die zich hebben gespecialiseerd in het spelen voor mensen in zorginstellingen, met name voor dementerenden. De zorg staat dus steeds centraal.

 

Werk in de zorg is een veel besproken onderwerp. Echte oplossingen om efficiënt te kunnen omgaan met vraag en aanbod lijken een groot probleem. In ziekenhuizen, verpleeghuizen en praktijken van onder meer huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten, maar ook in de thuiszorg speelt het: hoe kunnen we bij onverwachte uitval snel vervanging regelen en hoe kunnen we inspelen op een plotselinge toename van vraag naar zorg? Volgens cijfers van UWV en CBS lukt het niet om in de zorg vraag en aanbod op de arbeidsmarkt goed op elkaar af te stemmen. Er zijn ongeveer 14.000 actief-werkzoekenden en daar tegenover staan 17.000 vacatures*, een verschil van circa 3.000 onvervulde vacatures. In de zorgsector werken ongeveer 1,1 miljoen mensen. Het is een van de grootste sectoren in Nederland.

 

Zorgpraktijken.nl wil een bijdrage leveren aan een betere afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de zorg.

* Bron: Sectorbeschrijving 2013, UWV

 

www.zorgpraktijken.nl
 
www.visiteclowns.nl

 

Dit persbericht is gedistribueerd door ANP Pers Support  

 

                                                                                                  Home

 

www.perssupport.nl/apssite/permalink/76530