Digitaal vacatureplatform Zorgpraktijken.nl nu gratis te gebruiken
24-11-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3773 | Tags:

Zorgpraktijken.nl, het digitaal platform voor de gehele (para-) medische wereld, vraagt geen kosten meer voor de registraties. Deze zomer is de website gelanceerd. Zowel de werking als functionaliteit worden door gebruikers zeer gewaardeerd. Uit de statistieken blijkt ook dat vele bezoekers de site raadplegen. Punt van aandacht is wel dat niet alle registraties op de website worden geactiveerd. Wellicht vormen de, weliswaar lage, registratiekosten een drempel. Om die reden is besloten alle registraties kosteloos op te nemen. Doel is daarmee het aantal volledige registraties van zowel mensen als banen, te laten toenemen.

 

De website Zorgpraktijken.nl wil zo een actieve bijdrage leveren aan een betere afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de zorg. Om de kosten van de website te dekken komen er beperkt vermeldingen op de homepage van de website.

 

Recente cijfers van het CBS laten zien het aantal vacatures in Nederland iets toeneemt. Dit voor het eerst in twee jaar. Het efficiënt en overzichtelijk omgaan met vraag en aanbod in de zorgsector blijkt nog steeds een probleem. In ziekenhuizen, verpleeghuizen en praktijken van onder meer huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten, maar ook in de thuiszorg speelt het: hoe kunnen we bij onverwachte uitval snel vervanging regelen en hoe kunnen we inspelen op een plotselinge toename van vraag naar zorg?

 

Op Zorgpraktijken.nl kunnen alle in de zorg werkende partijen elkaar virtueel op eigen initiatief vinden, zonder tussenkomst van derden. Eenmaal op de website geregistreerd, is het mogelijk met een gevonden partij contact te leggen.

 

Zorgpraktijken.nl ondersteunt de activiteiten van VisiteClowns, een stichting van professionele clowns die zich hebben gespecialiseerd in het spelen voor mensen in zorginstellingen, met name voor dementerenden.

 

www.zorgpraktijken.nl

www.visiteclowns.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie