Discovery Channel & firestarters by Vodafone presenteren: firestarters the series
30-10-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3902 | Tags:

Discovery Channel en firestarters by Vodafone presenteren firestarters the series. Dit is een reeks van zes korte documentaires waarin te zien is hoe revolutie van de technologie creatieve industrieën veranderd. Firestarters the series geven een kijkje in de wereld van fotografie, muziek, kunst, film, mode en media waar nieuwe technologieën leiden tot innovatieve projecten en jonge ondernemingen. De eerste documentaire Editing the World staat in het teken van het filteren van beeld in de digitale wereld en is vanaf 28 oktober te zien op Discovery Channel en online via firestarters.nl en firestarters.discoveryplatform.nl.

 

Firestarters the seriesis een samenwerkingsproject van Discovery Channel en firestarters by Vodafone. Deze documentaireserie vertelt de verhalen van pioniers, van hen die doorgaan waar anderen stoppen. De documentairemakers bezoeken Unseen, Amsterdam Dance Event, Museumnacht, IDFA, Amsterdam Fashion Week en World of Difference, waar kleine ideeën uitgroeien tot een grote ontwikkeling door middel van technologie.

 

Op 28 oktober om 19:00u start Firestarters the series met de eerste documentaire Editing the World. Tegenwoordig worden we op straat, via social media, en op televisie overspoeld met beelden. Beeld lijkt hierdoor zijn waarde te verliezen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we het kaf van het koren blijven scheiden? In deze aflevering ontmoeten we onder meer fotograaf Eelco Roos, wiens Instagram account meer dan 300.000 volgers kent. De documentaire staat in het teken van de overload aan beelden en het cureren daarvan, oftewel editing the world.

 

Firestarters the serie: Editing the World  is vanaf 28 oktober te zien op Discovery Channel

 

www.discovery.com  

firestarters.nl

firestarters.discoveryplatform.nl 

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie