Disney Channels vanaf 2 juli te ontvangen bij KPN
04-05-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3393 | Tags:

Vanaf 2 juli zijn de Disney televisiekanalen ook via KPN te ontvangen. Zowel Disney Channel (kanaal 19), Disney XD 24 uur (kanaal 32) als Disney Junior (kanaal 51) worden toegevoegd aan het digitale pakket van de TV provider in Nederland. Door de toevoeging hebben ruim 1.4 miljoen KPN-huishoudens toegang tot de originele Disney-series en films.

 

Dit jaar viert Disney Channels Benelux haar lustrum in Nederland. In 2009 is Disney gestart met de eerste televisiezender (Disney Channel) op de voet gevolgd door Disney XD en Disney Junior. Sinds de lancering zijn de zenders niet meer weg te denken in het televisielandschap. Disney Channel richt zich op de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar en hun families. Series als Violetta, Liv and Maddie en Good Luck Charlie scoren erg goed en geregeld verslaat Disney Channel de landelijke concurrentie. Door de samenwerking met KPN heeft Disney Channel straks een landelijke dekking van 70%.

 

De distributie van Disney XD 24 uur groeit vanaf 2 juli door naar ruim 64%. Disney XD neemt kids mee in de wereld van sport, gaming en avontuur. En alles met een grote dosis humor.  Disney XD is fun met series als Phineas and Ferb, Crash & Bernstein en Gravity Falls.

 

Ook voor de allerkleinsten is er ruim aandacht. Disney Junior, de preschool TV zender, is vanaf 2 juli in 1 op de 5 Nederlandse huishoudens te ontvangen. Disney Junior is dé TV zender waar alle verhalen tot leven komen, waar vriendjes spelen en waar het elke dag een feest is om kind te zijn. Met series als Jake en de Nooitgedachtland Piraten, De Speelgoeddokter en Sofia het prinsesje.

 

Disney Channel, Disney XD en Disney Junior vormen samen Disney Channels Benelux dat onderdeel is van The Walt Disney Company. De zenders zijn uitgegroeid tot de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 164 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender miljoenen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. The Walt Disney Company (TWDC) is terug te vinden in de top tien van ’s werelds grootste en sterkste merken.

 

www.disney.nl/disney-channel

www.kpn.nl

 

 

Banner