Divorce, Flikken Maastricht en Wie is de Mol? genomineerd voor Gouden Televizier-Ring 2013
30-09-2013 19:24:53 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3299 | Tags:

 

Divorce (RTL 4), Flikken Maastricht (TROS) en Wie is de Mol? (AVRO) zijn de drie kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring 2013. AVRO-presentatrice Kim-Lian van der Meij heeft deze nominaties voor de belangrijkste tv-prijs van Nederland bekendgemaakt in RTL Boulevard. Over Mijn Lijk (BNN) en Moeder Ik Wil Bij De Revue (MAX) hebben de top-3 uiteindelijk niet gehaald.“Dit is al het zesde jaar op rij dat we een recordaantal stemmen hebben bereikt: in totaal werden er meer dan een half miljoen stemmen uitgebracht”, zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier. “Er waren vanaf het begin echte favorieten aan te wijzen, maar elk jaar zit er ook een verrassing bij de kanshebbers voor een Gouden Televizier-Ring. Zoals dit jaar Over Mijn Lijk, die de top-3 net niet heeft gehaald.”Wie is de Mol? maakt voor de zevende keer kans op een Gouden Televizier-Ring; Divorce en Flikken Maastricht zijn voor het eerst genomineerd. Divorce sleepte met het eerste seizoen direct een nominatie binnen. Flikken Maastricht stond vorig jaar wel in de top-5 van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, maar moest het toen afleggen tegen Ali B Op Volle Toeren, Wie is de Mol? en de uiteindelijke winnaar The Voice of Holland.Zilveren Televizier-Sterren

Een presentatrice van RTL 4 zal sowieso de Zilveren Televizier-Ster Vrouw winnen. Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Linda de Mol (allen RTL 4) zijn genomineerd voor die prijs. Wendy en Linda wonnen de prijs al vaker: respectievelijk vier en twee keer. Chantal, die het Gouden Televizier-Ring Gala driemaal heeft gepresenteerd, was in 2011 al eens genomineerd, maar verloor toen van Linda.Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4), Johnny de Mol (SBS6) en Art Rooijakkers (AVRO) zijn genomineerd voor een Zilveren Televizier-Ster Man. Jeroen ontving de prijs al tweemaal, de anderen hebben hem nog niet eerder gewonnen. Art heeft zijn eerste nominatie op zak; Johhny zat al tweemaal eerder bij de kanshebbers.Gouden Stuiver en Talent Award

Checkpoint (EO) en Het Sinterklaasjournaal (NTR) zijn, net als vorig jaar, genomineerd voor een Gouden Stuiver en nemen het op tegen nieuwkomer Junior Masterchef (Net 5).

De Televizier Talent Award, ten slotte, zal worden uitgereikt aan Pieter Derks, Ferry Doedens of Kees Tol. Dit drietal stak qua aantal stemmen met kop en schouders boven de andere presentatietalenten uit.

 

Gouden Televizier-Ring Gala

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 18 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het grote Gala, gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij, vanaf 20.30 uur uit op Nederland 1. Tijdens de uitzending kan alleen nog worden gestemd op de kandidaten voor de Gouden Televizier-Ring 2013. Stemmen kan via telefoon en via het tweede scherm Live.avro.nl. 

 

Televizier is sinds 1960 een wekelijks verschijnend omroepblad dat nu in opdracht van de AVRO en Sanoma Uitgevers wordt uitgegeven door uitgeverij Bindinc. Televizier is de organisator van de belangrijkste televisieprijs van Nederland: de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is Televizier sinds 2008 online actief met het onafhankelijke platform Televizier.nl.

 

www.televizier.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie